Handelen met piraten

Zondag 9 juli

Na een heerlijk ontbijt, verzorgd door onze nieuwe keukenploeg Arie, Patricia en Lizzy, maakte iedereen zich klaar voor de tocht naar ‘de Bergen’. Hier konden de kinderen hun handelsvaardigheden op de proef stellen. Met hun ‘schip’ voeren ze over woeste zeeën waarbij ze rum, zilver en goud moesten kopen. Bij de bank een goede keuze maken hoeveel geld je meeneemt op je reis want…je weet maar nooit of een ander schip jouw komt kapen en dan ben je al je geld en goederen weer kwijt. Met een beetje geluk en een goede dobbelsteen kon je ver komen deze ochtend.

Teruggelopen met het zweet op onze rug, stond gelukkig de lunch al zo goed als klaar. Na de lunch even corvee en zagen we de eerste wolken al komen. Een flinke bui is voorspeld dus we bereiden ons hier goed op voor en zetten de tent extra vast. Gelukkig bleef het droog en konden we met ieders crew fanatiek buiten aan de slag met het kanonskogelspel. Daarna nog even een duik en barstte de onweersbui los.

Na het eten weer droog het bos in voor een spannend Tinkerbel-kapitein Haak en Peter Pan spel. De kinderen onder de 10 vandaag op tijd naar bed. De groten speelden nog het welbekende en favoriete weerwolvenspel.

We verheugen ons op de volgende heerlijke kampdag


Geplaatst

in

,