Smurfen naar Azië

Zondag 8 juli 2012

We hadden heel ander weer besteld, maar helaas werd er vandaag veel regen bezorgd in plaats van een blauwe lucht met schapenwolkjes. Maar gelukkig zijn we met 50 kinderen en 15 leiding bij elkaar die zich daar toch echt niet door laten tegenhouden. De ochtend begon in ieder geval flink nat, maar na een goede nacht slaap kregen we toch allemaal best wel trek in een ontbijt. Na een heerlijk ontbijtje kwamen ineens weer die twee smurfen binnen, die we de avond ervoor ook al hadden gezien: ze zijn op zoek naar kampsmurf en hebben de kinderen nu gevraagd mee te zoeken. Vanmorgen hadden ze een hele grote ansichtkaart ontvangen van kampsmurf, maar helaas kunnen ze zelf niet smurfen (dat betekent in dit geval lezen). Gelukkig kunnen de kinderen dat wel en zij hebben die twee smurfen de kaart dan ook voorgelezen. Het bleek dat kampsmurf in Azië zat, de twee smurfen gingen daar dus op zoek naar hem en alle kinderen (en leiding) mochten mee naar Azië om te helpen zoeken.

Na het ontbijt werden de Aziatische Olympische Spelen gehouden: op de boerderij werden allerlei spelletjes gehouden voor de rode draad, zoals bijvoorbeeld doelschieten, darten, estafette en zaklopen. Bij deze spelletjes konden de groepjes punten verdienen, waarmee huisjes, smurfen, bloemen en vlinders konden worden gekocht voor in hun eigen smurfendorp. Het groepje met het mooiste en grootste smurfendorp krijgt aan het einde van de week een leuke prijs. Ondanks dat de spelletjes deels moesten worden verplaatst naar de schuren en stallen, was het toch een erg leuke ochtend.

In de middag werd het tijd om toch nog lekker naar het bos te gaan voor een spelletje ‘smokkelstratego’, waarbij de smurfen het opnamen tegen Gargamel en zijn slechte vrienden, zoals Bolle Gijs. De smurfen probeerden de slechteriken om de tuin te leiden en vuurwerk langs hen te smokkelen. Behalve snelheid en een goede conditie was ook een goede groepstactiek nodig. Na dit spel, en een moment schuilen onder de bomen, werd ook nog een spelletje omgekeerd verstoppertje gespeeld: maar 1 iemand gaat zich verstoppen en de rest gaat zoeken. Als je degene die verstopt is weet te vinden, moet je je bij diegene verstoppen. Doordat de groep steeds groter wordt, wordt het makkelijk om ze te vinden. Nadat iedereen de verstopte had gevonden, werd het tijd om terug te gaan naar de boerderij. Lekker nog een rondhangen en spelen voordat we gaan eten, daar is niets mis mee!

Wat zijn we toch blij met onze keukenprinsessen: speciaal voor het bezoek van de smurfen aan Azië kregen we bami te eten met sate, atjar, groente, augurk, uitjes en kroepoek. En dat was me toch weer lekker! Na het eten was het tijd voor de toko en had ook Charles zijn winkeltje geopend: hier kon je ansichtkaarten kopen. Hou dus allemaal de brievenbus in de gaten, want de postbode kan weer aan de slag!

Overigens vinden onze kleine smurfjes en de leidingsmurfen het leuk om ook post gesmurft te krijgen! 😉 We houden onze brievenbus in de gaten! Gauw naar bed na de toko? Natuurlijk niet, het was tijd voor disco! Heerlijk dansen en spelletjes doen, het was 1 groot feest! Als afsluiter natuurlijk de La Bamba, een dansje voor de nachtzoentjes. De kinderen vanaf 10 jaar hadden nog extra mazzel: zij hebben het zeer geliefde weerwolvenspel gespeeld. Daarna tanden poetsen en lekker naar bed, morgen hebben we weer een leuk programma voor de boeg!


Geplaatst

in

,