Zondag 21 juli 2019

De eerste nacht op de boerderij. Met name de jonge kinderen worden altijd vroeg wakker deze eerste ochtend op de Houtkamp. Gelukkig ligt er buiten genoeg speelgoed om alvast te spelen. De leiding op de slaapzaal van de kleine jongens gaat dan gezellig mee. De corveeploeg komt daarna in actie en zorgt voor een ingerichte ontbijtzaal. Door onze nieuwe keukenploeg Matthijs en Niki, dit jaar ook wel huiselfen genoemd, was er ook gezorgd voor muesli en yoghurt.

De corveeploeg komt na het ontbijt weer in actie. Afwassen, drogen, zaal vegen, tafels poetsen, hagelslag van de stoelen vegen etc. Kamp is ook hard werken. Vanochtend is verteld door Inge dat ieder kind ook punten kan verdienen voor zijn afdeling door iets op te ruimen of door iemand te helpen. Dit zorgt na het ontbijt voor een keurig opgeruimde slaapzaal bij de kleine jongens!

Deze ochtend een flinke wandeltocht naar wat wij noemen ‘de Bergen’. Hier volgde een ingewikkelde uitleg die vrijwel direct door alle kinderen begrepen werd: je zoekt eerst een wachtwoord, dan de juiste tovenaar bij dat wachtwoord en dan kun je bij die tovenaar een ingrediënt kopen die je dan weer in kunt leveren bij de bank. Als je de drie goede ingrediënten inlevert dan krijg je een flesje Felix Fortunatus. Een hevige strijd volgde waarbij er vooral bij de uiteindelijke winnaar heel goed werd samengewerkt. Zij gingen met de winst ervandoor door 8 drankjes te verzamelen.

Rode draad

Alle punten tellen uiteindelijk ook weer mee voor de afdelingsparels.

Iedereen was blij met het middageten. De boterhammen gingen vlot over de tafel. In een heerlijk zonnetje kon iedereen even ontspannen en werd op de boerderij alles klaargezet voor het toverschooltoernooi. Uit de vuurbeker kwamen alle groepjes en mochten de kinderen met leeftijdsgenoten hun best doen om zoveel mogelijk punten te verzamelen voor hun afdeling. Dit kon door goed te puzzelen, routes te onthouden, ballonnen te laten zweven met de juiste spreuken, toverdranken drinken en uilenpost maken. U kunt dus post verwachten. De kinderen willen uiteraard ook graag kaarten van thuis ontvangen al dan niet met uilenpost. Op dinsdag delen we meestal voor het eerst de kaarten uit.

Klimmen maar

Na deze intensieve middag gingen de aardappels en bloemkool er goed in en volgde één van de leukste gedeeltes van kamp: het zingen van de liedjes! Tijd voor toko….

De toko heet dit jaar geen toko maar Zacherinus snoepwarenhuis met passende snoepjes zoals spinnen, uilen en smekkies in alle smaken.

Voor de kinderen van 6 t/m 8 was er tijd om goed te gaan douchen. Na 2 dagen bos was dat geen overbodige luxe. De 9-jarigen kregen een speciaal spel in de zaal terwijl de kinderen van boven de 10 zich klaar maakten om naar het bos te gaan. Het speciale spel van de 9-jarigen was een Harry Potter variant van het welbekende weerwolven. Leuk om dit nu eens met alle negen 9-jarigen te doen. Zij moesten na het spel natuurlijk ook goed douchen.

De groten zijn in het bos en de afdelingspunten van vandaag werden toegevoegd. Cervus vandaag 51 parels verdiend, Noctua 36, Sus Scrofa 42 en Lupus 36.

De afdelingsstrijd is nu echt gestart!


Geplaatst

in

,