Eerst de bergen en dan: water!

Zondag 21 juli 2013

Vanwege de warmte zijn we vandaag vroeg opgestaan zodat we het chaosspel in het bos konden spelen toen het nog niet zo warm was. Tijdens het chaosspel kregen de kinderen verschillende opdrachten van “de bewoners van het eiland Otterlo”. Zo kwamen ze de papegaai tegen, Bokito, Tinkerbell en Big Kokos Mama samen met Vicky de schatzoeker. Toen de kinderen net terug waren, bleek er een drenkeling aangespoeld te zijn. Deze drenkeling was leiding Lars, die zich bij ons aansloot! Hij wil natuurlijk graag terug naar waar hij vandaan komt, maar hoe gaat hij dit realiseren!? Misschien lezen jullie daar nog wel wat over de komende week!

Na de lunch hebben alle kinderen heerlijk mogen zwemmen in de zes zwembadjes die waren klaargezet. Ook alle leiding moest eraan geloven. Iedereen werd natuurlijk nat! Het was een heerlijke verkoeling met veel gelach en gespetter! En dit was nog niet alles, hierna kwam de Rode Draad waarbij er natuurlijk ook weer genoeg kinderen nat werden. Toen de Rode Draad op zijn einde liep kregen alle kinderen een heerlijk waterijsje. Daarna was er even een vrij momentje om op te drogen. Het avondeten bestond vanavond uit bloemkool met witte saus, aardappelen, een worstje en komkommer. Natuurlijk was er ook gedacht aan de vegetariërs, die kregen een heerlijke kaasburger. De kinderen kregen zelfs nog een bakje gele vla als toetje. Na het eten moest de corveeploeg aan de slag, toen zij klaar waren zag alles er weer spik en span uit.

’s Avonds zijn we weer naar het bos gegaan. Hier kwamen we de zeemeermin tegen, helemaal overstuur. Er was een drenkeling ontvoerd door de boeven, de kinderen werden om hulp gevraagd en hebben de drenkeling uiteindelijk weten te bevrijden. Het was ondertussen al wat later geworden en voor de jongere kinderen (6, 7,8 en 9 jaar) was het bedtijd. De oudere kinderen bleven nog in het bos om het lampjesspel te spelen, waarbij er een lampje uitgedaan moest worden dat bewaakt werd door de 14-jarigen. Uiteindelijk zijn we weer terug gegaan naar de boerderij. Nog een laatste glaasje limonade en daarna tanden poetsen en naar bed.

Morgen wordt weer een spannende en leuke dag, dus blijf de weblog volgen!


Geplaatst

in

,