Ali Baba en de 51 rovers

Onze 'blinddoeken'
Onze ‘blinddoeken’

Zondag 20 juli 2014

Ondanks een slechte weersvoorspelling konden we zonder regenbui het grote voorspellingsspel doen in de hete ‘woestijn’. Na een barre tocht door het mulle zand verschenen er in het woud ineens een sultan, een buikdanseres, Yasmine, Ali Baba, Jafar, een vuurspuwer en een waarzegster. Alle kinderen moesten op zoek naar aanwijzingen zodat de waarzegster een goede voorspelling kon doen. Om alles wat makkelijker te maken, liepen er ook drie wijzen in het woud die de groepen de goede kant op wezen.

Maar de groepjes konden niet zomaar door het woud wandelen… er liep ook een boze magiër rond die alle verdiende briefjes weer kon afpakken. Er moest dus goed samengewerkt worden!

Uiteindelijk hebben alle kinderen de voorspelling gevonden: “de slechte magiër zal de dochter van de sultan ten huwelijk vragen”

We zullen zien of dit echt zo gaat gebeuren deze week.

Na het middageten was iedereen wederom toe aan verkoeling en liepen er weinig kinderen nog droog rond. Na deze ‘douche’ kon iedereen fris starten met de roversspelen. De sultan liep namelijk rond met een lege schatkist. Hij riep de hulp in van Ali baba. Die had gelukkig 51 rovers meegenomen. Iedereen kreeg een eigen roverstas en ging aan de slag zoveel mogelijk parels en diamanten te verdienen voor de sultan. Alle rovers renden hun longen uit het lijf en zetten zich 100% in. Aan het eind van deze middag bleek de weersvoorspelling toch uit te komen en moesten alle rovers stoppen door een hevige regenbui. Het was inmiddels toch tijd voor het avondeten dus dat kwam mooi uit. Onze keukenprinsessen hadden gezorgd voor een heerlijke macaroni maaltijd die met smaak werd opgegeten. Bij de kleinsten onder ons zat de saus tot achter hun oren.

Vandaag was het de eerste dag dat de toko open ging. In deze toko kan iedereen wat lekkers kopen. Er werden ook ansichtkaarten uitgedeeld dus die zullen jullie snel thuis in de brievenbus gaan vinden. De kinderen (en de leiding) vinden ook het erg leuk om post te ontvangen. Ons adres is te vinden op de website.

Als afsluiting van deze dag gingen de kinderen onder de 10 lekker douchen en naar bed terwijl de groteren het bekende en zeer geliefde weerwolvenspel gingen spelen in de eetzaal.

Een min of meer rustige afsluiting van deze heerlijke dag!


Geplaatst

in

,