Antarctica

Verslag zondag 18 juli

Na onze reis van gisteren naar Noord-Amerika, zijn wij vandaag verder gereisd naar het continent Antarctica, dus vandaag stond alles in het teken van koud en ijs. In tegenstelling tot de echte temperaturen van vandaag ;).

Rond half 10 zijn we vertrokken richting de bergen om daar een nieuw spel van Charles en Inge te gaan spelen. En oh wat vonden ze het leuk! De opdracht was om de fabriek als 1 team te ontmantelen, en zo de opwarming van de aarde tegen te gaan en ervoor te zorgen dat de koud en sneeuw terug zal keren op antartica. Gelukkig kwam de beste leiding Bram aanlopen en die heeft de kinderen naar de overwinning geleid.

In de middag hebben wij de 2e 14-jarige challenge gedaan.. ‘The Icebucket Challenge’.  Zij werden geblinddoekt buiten gezet en kregen allemaal een heerlijke emmer water over hun heen. Daarna zijn we kaarten naar huis gaan schrijven, dus houdt de brievenbus in de gaten ;). Natuurlijk mogen we de leuke rode draad spellen daarna niet vergeten en dit eindigde zoals op elke mooie zomerdag in een watergevecht. 

Na de spelletjes van de rode draad was het natuurlijk tijd voor het avond eten. Om in het thema te blijven had de keuken gezorgd voor een gekookte aardappelen, worteltjes met erwten en… vissticks!

Na het eten was de Toko ook klaar gezet om nog een paar lekkere snoepjes te kopen, waar flink gebruik van werd gemaakt. Wat werd er gesmuld…

Toen de buiken weer gevuld waren was er nog tijd om naar het bos te gaan. Daar werd er omgekeerd verstoppertje gespeeld. Lieve had zich diep in het bos verstopt zodat alle kinderen haar moesten vinden. Ook het spel Spons, Water, Vuur kwam nog voorbij.

Hierna was het voor de jongsten wel echt tijd om lekker naar bed te gaan. De kinderen tussen de 10 en 14 hebben nog een spannend potje Weerwolven gespeeld onder leiding van Niki die het verhaal op een spannende manier kan vertellen.

Terwijl de leiding nog even napraat en de volgende dag bespreken kijken we uit naar de volgende dag!


Geplaatst

in

,