Frederique Vlam

Zondag 10 Juli 2022

De eerste ochtend op de boerderij. Iedereen op tijd gewekt, corveeploeg mocht starten met het dekken van de tafels voor ons eerste ontbijt alhier. Helaas zonder verse melk van de koeien omdat de boer geen melkkoeien meer heeft. Gelukkig lusten de kinderen ook thee, water en gewone melk.

Tijdens het ontbijt kwam ‘Frederique Vlam’ langs. Zij had een bijzonder dier meegenomen: de sluwe vos die ook nog kon praten. De vos ging mee naar ons spel in ‘de Bergen’. Dit is een grote berg op de prachtigste Veluwse heide. Hier speelden we het grote smokkel- levend stratego spel. Er waren speciale grote kaarten gemaakt zodat er door de smokkelaars niet vals gespeeld kon worden. Het was hard werken, de berg werd steeds hoger maar er werd met succes gespeeld, gesmokkeld en smokkelwaar in beslag genomen.

De bergen zijn best een stukje wandelen dus iedereen had flinke trek bij thuiskomst. Er gingen veel zakken brood doorheen. Wit, bruin met kaas, vlees of zoet, alles wordt met smaak opgegeten.

In de middag drie spellen op de boerderij: Hollandse leeuwen (met veel duw- en trekwerk), ratten & raven (hier moest iedereen heel goed luisteren want er zijn meer dieren en woorden die beginnen met ra…., zoals radijsje, rabarber, rappe krokodillen etc. etc.) en krokodillenbal (waarbij de staart van de levende krokodil geraakt moest worden).

Na deze spellen tijd voor eigen ontspanning op de boerderij, keuvelen op de slaapzaal, weerwolven, volleyballen op het veld of lekker knuffelen met de geitjes. Ondertussen had onze keukenploeg weer een heerlijke maaltijd voorbereid: aardappelen, bloemkool en goed gebraden gehaktballen, gesponsord door Vleeschmeester Gorinchem. We zijn hier heel blij mee!

Na het goed gemaakte toetje, zingen we het nieuwe kamplied. Een beetje ingewikkeld maar gelukkig hebben we de hele week de tijd om te oefenen. Toen tijd voor toko: de portemonneetjes uit de kist en keuzestress: neem ik witte muizen of kikkers? Of toch liever varkentjes of krokodillen.

In de avond nog een laatste bosspel. Een kooi, dieren en bewakers. Komt iedereen weer terug in de kooi? Tot slot nog een spannend verstopspel. Iedereen werd weer gevonden en terug naar de boerderij.

Tekencontrole en slapen! Tot morgen 😉


Geplaatst

in

,