Otterlo’s wilde wereld

Zaterdag 9 Juli 2022

De eerste kampdag. Hoera, we mogen weer samen in 1 bus op weg naar Otterlo! Om 11.30 zwaaiden alle kinderen en ouders naar elkaar en vertrokken we richting boerderij de Houtkamp. Sommige ouders waren dit afscheid al gewend, anderen vonden het lastiger om met droge ogen te zwaaien. In de bus kwam de sfeer er snel in door het zingen van liedjes en de eerste namen oefening: ‘wie heeft het petje van linge lange Letje?’ De leiding deelde verschillende kleuren kaartjes uit. Spannend want wat betekent het als jouw naam bij team Tijgers hoort? Of bij de bende Beren, de familie Flamingo’s, de drom Dolfijnen, de vlucht Vlinders, het verbond Vossen of de partij Papegaaien?

Deze indeling bleek vooral belangrijk voor de verdeling van de slaapplekken. En bij iedere groep hoort ook een eigen leiding zodat je goed weet bij wie je moet zijn als je een vraag of probleem hebt.

Na 1,5 uur mochten we de koffers uit de bus sjouwen en kon je daarna op zoek gaan naar je eigen koffer. Dan de grootste uitdaging: zoeken naar je matrasovertrek en je eigen bed opmaken. Tijdens de zelf meegebrachte lunch werden alle regels uitgelegd. Belangrijkste regel: wees lief voor elkaar, maar vooral voor de leiding!

Dit jaar 3 nieuwe leiding bij de groep. Alle drie als kind mee geweest dus vol kampervaring!

In de middag de eerste vuurdoop voor alle kinderen: een grote speurtocht door het bos! Allemaal goede schoenen aan en op zoek naar de eerste pijlen. Dat bleek nog niet mee te vallen. Na de eerste pijl werd de rest goed gevonden en kraakten we onze hersens op de soms best wel moeilijke vragen. Wie weet welke dieren bij de big five horen? En op welke manier kun je het milieu sparen?

Uitgeput maar voldaan weer terug op de boerderij. Daar aangekomen snel de corveeploeg aan het werk zetten zodat we kunnen gaan genieten van het heerlijke avondeten, gemaakt door onze fantastische keukenploeg! Zelfs de kinderen die zeiden geen pasta te lusten, aten met smaak hun bordje leeg. De afwas klaar, tijd voor kennismakingsspellen op het veld. Wie kent al alle namen?

Op de eerste dag hoort ook nog een laatste avondspel in het bos. Met steen-papier-schaar kunnen de kinderen kleuren verzamelen waardoor we een route kunnen maken naar verschillende dieren. Wie krijgt de meeste punten?

De kleintjes (tot 10 jaar) gaan iets eerder naar bed en de groten doen nog een laatste spel samen.

De eerste dag is dan echt voorbij. Morgen weer een nieuw avontuur in onze wilde wereld!

Groetjessss!


Geplaatst

in

,

Één reactie

  1. Jacoby Olree

    Leuk om te lezen en om wat foto’s te zien. Dankjewel!