Piraten in Otterlo

Zaterdag 8 juli 2023

Eindelijk was het zover: zomerkamp 2023 is begonnen! Om 11:30 was de bus gevuld met kinderen, leiding en koffers. Tijdens de busrit in de luxe dubbeldekker van Ringelberg genoten de kinderen van het vermaak genaamd “Boss Baby” (de film). Om de kids een beetje in de stemming te krijgen zette de leiding “Wie heeft het petje van linge-lange-letje?” in. We hadden dit jaar een hele strenge buschauffeur dus mochten er geen snoepjes gegeten worden onderweg.

Eenmaal op de boerderij namen de kinderen ieder een koffer mee naar het plein. Na de gezellige busrit was iedereen toe aan de lekkere lunchpakketjes die de kinderen van thuis mee hadden gekregen. Daarna was het tijd om de slaapkamers te betrekken en de bedden op te maken.

Zoals jullie thuis – als je ons volgt op social media – al hebben gezien is het thema dit jaar “Pirates of Otterlo”. Er kwam een verteller langs op de boerderij. Ze vertelde over de kapitein van de Victorie en zijn matroos die met pensioen gingen. Hun schip had dus een nieuwe kapitein en bemanning nodig. De oude kapitein had al een plan bedacht hoe ze de nieuwe kapitein konden selecteren. Deze kapiteins hebben ieder een brief ontvangen als uitnodiging om deel te nemen aan de strijd om de Victorie. Tijdens de speurtocht die we vervolgens gingen, lopen moesten de kinderen vragen beantwoorden om te bepalen bij welke kapitein zij het beste in de bemanning passen.

Eenmaal terug op de boerderij was het al snel tijd voor het avondeten. De koks hadden heerlijke macaroni met rode saus bereid en voor het dessert konden de kinderen kiezen tussen een heerlijk appeltje voor de dorst of een mandarijn.

Na het avondmaal leerden we elkaar beter kennen en oefenden we alle namen met erg leuke kennismakingspellen. De piratenkapiteins sloten ook aan en maakten bekend wie zich zouden aansluiten bij hun bemanning. Pien Pontier, Hannah Haak, Denise van der Decken en Theresa Victoria van Texel tot Ameland en Schiermonnikoog deelden de bandana’s uit en er volgde een heuse strijd wiens crew de namen van iedereen kon opnoemen.

De laatste activiteit was het piratenooglapjesspel. Na de eerste ronde gingen de jonge kinderen terug naar de boerderij om op tijd hun mandje in te gaan en speelden de oudere kinderen nog een rondje waarbij de 14-jarigen de piraten mochten zijn. Daarna was het tijd om lekker te gaan slapen, tot morgen!


Geplaatst

in

,