Waar is kamp smurf?

Zaterdag 7 juli 2012

De eerste kampdag zit er alweer op! Vrijdag waren alle kinderen al langs gekomen om de koffers, slaapzaken en overige spullen af te geven. De ene koffer nog groter dan de andere. Het grootste deel van de spullen kon op vrijdagavond al ingeladen worden in de 2 bussen die ook dit jaar weer de kampspullen en koffers van de kinderen naar Otterlo brengen.

Zaterdagochtend stond iedereen al snel klaar bij de speeltuin voor het vertrek. De laatste spullen werden in de bus gestopt, de leiding stond klaar en de kinderen zochten een plaatsje in de bus. Iedereen stond op straat om de bus uit te zwaaien. En ja hoor, daar gingen we eindelijk. Marian en Isabel namen direct het voortouw met het zingen in de bus. Van alle eendjes, naar 10 kleine visjes tot Boem Chicka Boem… de reis was voorbij voordat iedereen er erg in had. In de bus had iedereen uitleg gekregen in welke slaapzaal je die week ligt. Ook kreeg iedereen een button met een specifieke smurf en je naam. De leiding heeft ook allemaal zo’n button. Hierdoor krijgt elk groepje een eigen leiding en is het in het begin van het kamp makkelijk om een vraag te stellen. Ja, dit jaar is het thema van het kamp “Smurfen”. We gaan er alles aan doen om er een smurfige week van te maken. Daar smurfen wij onze hand niet voor om!

Nadat de koffers en slaapzakken op het plein gevonden waren, ging iedereen naar zijn of haar eigen zaal. Eerst maar je bed opmaken, daarna meteen naar de grote zaal voor de lunch die iedereen van thuis had meegenomen. En ja hoor…. na de lunch kwam de uitleg over de eerste speurtocht van het kamp. Michel en Karel waren al eerder vertrokken om de speurtocht uit te zetten. En wat voor een speurtocht!

We vertrokken in groepjes van 10 kinderen vanaf de boerderij. Door het weiland langs de koeien. Een groepje wilde het weiland oversteken, maar een grote stier versperde de weg naar het weiland. Karel, dapper als altijd, gaf de stier een zachte tik op de billen. Met een bries en een zucht besloot de stier toch maar een stapje opzij te doen. Ook voor dit groepje kon de tocht vervolgens verder gaan. Met behulp van pijlen wist elke groepje de juiste route te volgen. Waarbij sommige groepjes oog in oog kwamen te staan met een gigantisch edelhert. In Otterlo kun je niet om de natuur heen! Maar iedereen wist de tocht tot een goed einde te brengen. Door weilanden, een zandvlakte, over de Bergen en door het bos…. de eerste speurtocht was er meteen een van de 4de categorie. Moe maar voldaan kwam iedereen na twee en een half uur weer terug op de boerderij.

Het was al direct etenstijd. En na een stevige wandeling had iedereen al enorme trek gekregen. De dames in de keuken hadden de soep al klaar staan. Nadat iedereen gegeten had werden de kampregels uitgelegd. Waar bij de belangrijkste regel al jaren is: “Wees lief voor elkaar, maar vooral voor de leiding”! Eva is vandaag de jarige job van het kamp. Tijdens het eten werd er voor haar gezongen, waarna ze op een speciaal versierde stoel mocht zitten. En ballen zijn erg leuk als ze vol zitten met lucht, maar als ze knallen zijn ze misschien nog leuker! Bij elke ballon die met een knal kapot ging werd er opnieuw voor Eva gezongen. Vandaag hebben we wel 20x voor Eva haar verjaardag gezongen. Zelfs in het bos kun je prima “Er is er een jarig” zingen. Zelfs de everzwijnen en de herten hebben het kunnen horen.

Na het eten kwamen er 2 smurfen ons verblijden met een bezoek. Ze zijn op zoek naar Kampsmurf, wie oh wie heeft hem misschien gezien? Ik denk dat we deze week maar goed naar Kampsmurf moeten gaan zoeken. Hierna stevige schoenen aan gedaan en het bos in. Dat is in het donker veel spannender dan overdag. Spons, water en vuur werd met alle kinderen gespeeld. Hierna gingen alle kinderen van 6,7,8 en 9 terug naar de boerderij. Met de andere kinderen speelden we nog een keer vlaggenroof. Zaklamp aan en op zoek naar de vlag. Maar pas op dat je niet getikt wordt. Dan weer terug naar de post voor een nieuw kaartje. In het donker ging ook de laatste groep terug naar de boerderij. Tandenpoetsen en naar bed. We zijn benieuwd wat er morgen allemaal weer gaat komen! Misschien een kampsmurf?


Geplaatst

in

,