Zaterdag 20 juli 2019

Vertrek in de stromende regen op weg naar het zonnige Otterlo. Gelukkig hadden we goed geteld en reden we uiteindelijk met alle kinderen weg, uitgezwaaid door alle ouders en opa’s en oma’s.

Aangekomen op de boerderij snel de eetzaal in want ook hier kwam de regen snel naar beneden. Misschien dat er een regenspreuk was misgegaan?

Want we zijn natuurlijk wel op een toverschool aangekomen. De spreuken moeten nog geleerd worden. Nog niet iedereen is in het bezit van een toverstok.

Even lachen naar het vogeltje

Na de lunch droog het bos in om elkaar beter te leren kennen. Wie kent al alle 52 namen? Als je ze kent, kun je punten verdienen voor je eigen afdeling. De kinderen zijn verdeeld in 4 afdelingen: sus scrofa, Lupus, Noctua en Cervus. Aan het eind van de week zullen we zien welke afdeling de meeste punten heeft behaald. Met het oase spel zijn de eerste punten al binnen.

Na het overheerlijke avondeten (macaroni met saus) weer het bos in voor wat vragen over onze collega-school Zweinstein en de welbekende Harry Potter. Er is veel kennis aanwezig bij onze kinderen en ook bij de leiding.

Tot slot met de grote kinderen (vanaf 9 jaar) nog het bos in voor een spannend zoekspel met lichttovenaars. Gewonnen door een groepje meiden! En dan snel tanden poetsen, tekencontrole en naar bed. We hebben nog een heerlijke week voor de boeg!


Geplaatst

in

,