Expeditie Otterlo!

Zaterdag 20 juli 2013

De eerste dag en meteen al gestrand op het onbewoonde eiland ook wel Otterlo genoemd. Wij werden gewoon allemaal achtergelaten door de hoofdleiding, die zijn grote grijns niet kon onderdrukken. Gelukkig was het niet alleen een expeditie voor de kinderen, maar de leiding moest ook de bus uit en aan de expeditie beginnen. De teams waren er klaar voor en er werd in zekere mate met frisse tegenzin gezellig samengewerkt. Toen kwamen totaal onverwachts Kapitein Iglo tegen, wat deed hij nou opeens in Otterlo? Hij begon zijn verhaal en de kinderen luisterden ademloos. Toen begon pas het echte werk, het lopen aan het touw, niet zo makkelijk als de leiding van de voren had bedacht. In een niet al te snel tempo vonden alle kinderen, maar ook de leiding de weg naar de boerderij (het houten kamp). Aangekomen op de boerderij maakte ieder kind even snel zijn of haar eigen bed op. Vervolgens was het al tijd geworden om de meegekregen lunch op te eten en wel in het zonnetje.

En toen brak de speurtocht aan en die bracht ons nog verder in de expeditie-sfeer. Wij vingen kikkers en waren met de natuur bezig. Of te wel de speurtocht uitgezet door Michel en Karel was een succes. Helaas was de speurtocht korter dan vorig jaar, maar de kinderen leken dat niet erg te vinden. Toen het laatste groepje weer binnen gekomen was op de boerderij, was het gelukkig tijd voor soep! En na de soep was het dan eindelijk tijd voor ”het elkaar beter leren kennen”. Ondanks dat veel kinderen meenden iedereen te kennen, bleken sommige namen toch nog even moeilijk te zijn….. Door middel van een estafette en een tikspel leerden we de namen van iedereen.

Tot slot trokken we nog samen het bos in om, om daar nog het Piraten-ooglapjesspel te doen en dat was een succes! Iedereen kreeg een kleurtje mee en de opdracht was de juiste piraat te zoeken. De winnende groep werd flink in het zonnetje gezet en toen was het tocht echt tijd om terug naar de boerderij te gaan. Moe maar voldaan kwamen alle kinderen terug op de boerderij en na een bekertje siroop was het tijd om naar bed toe te gaan. Op naar de volgende leuke dag!


Geplaatst

in

,