1001 nachten in 7 dagen

Even wat drinken na aankomst op de boerderij
Even wat drinken na aankomst op de boerderij

Zaterdag 19 juli 2014

Uitgezwaaid door alle papa’s, mama’s, opa’s, oma’s en overige familieleden vertrokken we stipt om half 12 in een bloedhete bus. Deze temperatuur paste prima binnen ons thema dus dat kon de pret niet drukken. In de bus kregen alle kinderen een button met daarop verschillende voorwerpen die met het thema van dit jaar te maken hebben. De jongens in de kleine slaapzaal werden verdeeld in kromzwaarden en tulbanden, de grote jongens kregen een geest. De olielampen en de danseressen slapen in de meidenslaapzaal links en de schatkisten en de vliegende tapijten in de slaapzaal rechts. Alle leiding heeft ook een eigen voorwerp zodat nieuwe kinderen precies weten bij wie ze kunnen zijn met een dringende vraag. Na een gezellige tocht, met liedjes uiteraard was iedereen toe aan een watertje op de oase van de boerderij.

Lunchen, koffers uitpakken en je bed opmaken en dan snel dichte schoenen aan want de eerste speurtocht gaat van start. Is iedereen ingesmeerd, dan kunnen we vertrekken. Na een flinke tocht met uitdagende opdrachten (zoals het maken van een tulband en het starten van een vliegend tapijt) kwam ook het laatste groepje vermoeid en warm aan op de boerderij. Gelukkig was er vanochtend hard gewerkt door de fam. van Es (dank jullie wel!) waardoor er 5 zwembadjes klaar stonden die voor de benodigde verkoeling zorgden.

Na een korte avondmaaltijd werden de gouden kampregels besproken en konden we naar het bos voor de kennismakingsspellen. Na deze spellen, lukte het Benthe al bijna om iedereen bij naam te noemen. Gelukkig kan de leiding nog een hele week oefenen op alle namen.

Het grote Aladdin spel was een mooie afsluiter voor de jongsten onder ons en zij gingen met zaklamp terug naar de boerderij.

De groten deden nog een eigen spel en zijn nu ook richting hun bed. Teken controle, tanden poetsen en snel slapen. Morgen weer een dag te gaan van onze ‘ 1001 nacht week’ in Otterlo!


Geplaatst

in

,