Amerika

Verslag zaterdag 17 juli

Het is zo ver! Vandaag mochten we dan ein-de-lijk op kamp! Gisteravond was een deel van de leiding als stiekem naar de boerderij gereden om al wat voorbereidingen te doen terwijl de kinderen met hun ouders in de speeltuin werden verwacht voor de medicijnlijsten, gezondheidscheck en vooral gezelligheid.

Rond half 10 arriveerde dan ook de rest van de leiding op ons vaste stekkie Boerderij de Houtkamp in Otterlo waar we al jaren te gast zijn bij Peter en Evelien van Omme. Op de boerderij bevinden zich een Bed&Breakfast, de Herenboerderij (voor gezelschappen tot tien personen) en dan natuurlijk de groepsaccommodatie, waar wij verblijven. Midden in de bossen, omringt door nationaal park De hoge Veluwe en het centrum van Otterlo kunnen we lekker door de bossen banjeren, spellen spelen op de open plek en ons vermaken op de boerderij met de voetbal of andere spellen.

Vanaf 11 uur werden dan ook de kinderen verwacht. Daar werd iedereen opgevangen en kregen ze dan eindelijk te horen wat het thema zou zijn. Dit jaar maken we in een week tijd een heuse reis rond de wereld. Elke dag vliegen we naar een ander continent. Vandaag beginnen we met Noord-Amerika!

Rond 1 uur in de middag was dan ook iedereen aanwezig op de boerderij en konden we beginnen met de lunch. Er werd gesmikkeld van de lunch die waren meegegeven door de ouders.  

Om een uurtje of 2 konden we dan ook starten met het eerste échte onderdeel; de welbekende zaterdag middag speurtocht. Uitgezet door Samantha en Bram moesten de kinderen allerlei opdrachten uitvoeren om zo punten te verzamelen. Maar wie heeft er gewonnen…

Toen iedereen moe was van de wandeling door het bos was het tijd om te eten. De keuken had gezorgd voor het avondeten in thema dus er werd een echt Amerikaans gerecht gegeten; Mac&Cheese, met daarnaast een lekkere salade en rauwkost zodat we vanavond weer lekker het bos in konden.

In het bos speelden we Ticket to Ride, van het welbekende bordspel. Vier teams probeerden de routes bij elkaar te verzamelen door de conducteurs in het bos te tikken. Maarrr…., oppassen voor de slechte conducteur! Deze conducteur pakte ook weer treintjes af. Het werd een leuke strijd, leuk voor klein en groot. Daarna gingen de kinderen 6 t/m 9 jaar terug naar de boerderij en gingen naar bed. De kinderen 10 t/m 14 speelden nog een spel Levend Stratego. Intussen liggen deze kinderen ook op bed.

Een leuke dag, met heerlijk weer. Het is een gezellige groep. We gaan een super week tegemoet!


Geplaatst

in

,

2 reacties

  1. Lucie de Joode

    Wat een heerlijke plek is getocht waar jullie zijn.. een druk programma om te doen… heerlijk …een fijne week met elkaar!!!

  2. Patricia

    Heerlijk om zo mee te kunnen genieten met alle belevenissen