Piratenavontuur ten einde

Zaterdag 15 juli

De schepen maken zich klaar om te vertrekken. De 14-jarigen genieten nog een laatste keer van de bergen. Ditmaal met zonsopgang! In de verte zien ze als kers op de taart 2 luchtballonnen verschijnen. Wat een mooie afsluiting van hun vele jaren als kampkind.

De andere piraten worden ’s ochtends op tijd gewekt om hun spullen in te pakken en de slaapzalen op te ruimen. Vergeet ook niet om onder de bedden te vegen! Iedereen is ruim op tijd klaar. In een grote kring wordt het ontbijt geserveerd. De keukenploeg heeft heerlijk boterhammen in alle smaken en soorten vooraf klaargemaakt zodat iedereen snel een hapje kan eten. Dan het moeilijkste onderdeel van het kamp: van wie zijn welke gevonden kleren?? Vooral handdoeken en sokken zijn lastig terug te brengen naar de juiste eigenaar. Dringende vraag aan alle kinderen en ouders: schrijf alsjeblieft volgend jaar op alle kledingstukken (en toiletartikelen) de juiste naam. Dat maakt het voor de leiding een stuk eenvoudiger uitdelen en krijgt iedereen zijn eigen spullen weer terug naar huis.

De busreis verloopt voorspoedig en om 12 uur komen we, na onze lange avontuurlijk zeereis weer aan in Dordrecht. Hier worden we ontvangen door alle ouders, opa’s, oma’s, broers en zussen die ons gemist hebben afgelopen week. Heerlijk om iedereen weer te zien. Nu is het tijd om thuis verhalen te vertellen die nog lang in de herinnering zullen blijven. Binnenkort komt er via de site/ mail een bericht waar en hoe jullie alle gemaakte foto’s kunnen bekijken en kunnen downloaden. Hou de socials dus in de gaten!

Voor nu: een laatste Ahoy en een behouden vaart!

Tot volgend jaar op Otterlokamp!


Geplaatst

in

,