Victoriekamp in Duckstad

Verslag van het Victorie Zomerkamp – Dag 1 zaterdag 11 juli 2015

Een fotoverslag van het kamp 2015 is hier te vinden.

De wekker stond vanmorgen vroeg voor de leiding. Om 10:00 verzamelden wij bij de speeltuin om de kampspullen en koffers in de vrachtwagen van Bonne Fleur te laden. Om 11:00 kwamen de kinderen en ouders aan. Terwijl de zon al lekker aan het schijnen was zocht iedereen een plekje in de bus. Na het afscheid kon de reis dan beginnen. In de bus kwamen al snelde kampklassiekers voorbij. Via “Waar wij ook heengaan”, “Oh Otterlo-kamp” maar ook “10 kleine visjes” en “We zijn er bijna” kwam de boerderij in zicht. Nadat iedereen zijn eigen lunchpakket had opgegeten konden we de slaapzalen in. Zo snel mogelijk de hoes om het matras, slaapzak uitgepakt en weer meteen naar buiten.

Michel en Karel waren al eerder vertrokken en hadden een fantastische speurtocht uitgezet. In het bos bij het vennetje kwam ieder groepje erachter dat ze een medailles moesten verdienen. Deze medailles werden opgespeld op een gigantische vlag die elk groepje met zich mee moest dragen. Elk groepje moest verschillende opdrachten uitvoeren. Dit jaar is het thema van het kamp Duckstad. Zo werd tijdens de speurtocht Mickey geholpen met het oplossen van een raadsel, de neefjes Kwik, Kwek en Kwak werden uitgebeeld door de kinderen en elk groepje verzocht een mooie naam voor het team.

Bij aankomst op de boerderij stond het drinken al klaar. Een korte pauze en de corvee ploeg kon al aan de start om de tafels te dekken. Op de eerste dag kregen we soep met lekkere soepstengels. Na de soep kon iedereen zijn eigen boterhammen smeren. En voor het eerst weer verse melk van de boerderij!

Na het eten was het tijd voor de kennismakingsspelletjes. Bij het laatste kennismakingsspelletje moesten we een fles water omgooien. Als laatste werd dit een spel tussen de leiding en de kinderen. De regels werden soepel ingevuld en een aantal van de leiding moest dit bekopen met een nat pak. Nadat de droge kleding uit de koffer was gepakt konden we het laatste spel in het bos spelen.

Met zaklamp, lange broek en goede schoenen de eerste keer ’s avonds het bos in. Met de hele groep speelden we “Alarm in het bos”. Je gelooft het niet, maar bijna alle dieren uit de dierentuin van Arnhem waren ontsnapt! Ze aten al het eten van die arme bosdieren op. De verzorgers hadden de taak om de dierentuindieren weer te vangen. Voor het grootste deel is dit gelukkig gelukt. De kinderen tot 10 gingen hierna weer terug naar de boerderij. Na wat drinken, toilet en tandenpoetsen konden zij dan heerlijk naar bed. Met de andere kinderen werd er nog een spel gespeeld. Nu het al bijna donker was, werd dit spel vanzelf extra spannend. Na dit laatste spel weer terug naar de boerderij. Tandenpoetsen en snel naar bed. Morgen staat er weer een druk programma klaar. De kinderen én de leiding hebben er zin in!


Geplaatst

in

,