Woensdag 24 juli 2019

37 graden

De dag van de Zanding. Dankzij sponsoring van schoonmaakbedrijf Groeneweg kunnen we al jaren ieder kamp 1 dag naar de Zanding. Dit is een grote zwemvijver waar de kinderen de hele dag zichzelf kunnen amuseren. Er is een ondiep en diep gedeelte en een groot stuk gras waar makkelijk 51 kinderen in de schaduw kunnen zitten. De kinderen waren verdeeld in verschillende groepen met eigen leiding zodat we iedereen goed in de gaten konden houden. Het was natuurlijk heel erg warm dus werd er veel gezwommen. Met opblaasdieren, banden en luchtbedden was het goed te doen. Behalve zwemmen waren er ook kinderen die liever op hun handdoek slaap gingen inhalen. Een aantal kleine jongens was druk met het bouwen van een mega zandkasteel. Daarvoor kregen ze dan weer punten voor hun eigen afdeling. Vandaag heeft Noctua een inhaalslag gemaakt en is Cervus voorbij gegaan. Het wordt een nek-aan-nek race.

Lekker bij de Zanding

Om de zoveel tijd kwam iedereen weer terug naar de verzamelplek, werd er geteld, gesmeerd en drinken ingeschonken. De lunch hadden we zelf al klaargemaakt en de keukenploeg zorgde voor bananen en een koekje.

Het was heet maar wel te doen. Eenmaal op de boerderij werd er snel gedouchd en had iedereen trek in de patatjes met vers gemaakt hamburgers: “zonder onze koks kunnen wij niet leven!”

Na het eten tijd voor de mooiste outfit. De silent disco ging starten. Speciaal voor de boer een stille disco. Het was even wennen zo allemaal met een koptelefoon maar heel snel stond iedereen op de dansvloer. Dat willen we vaker zo doen!

Dan de kleintjes naar bed en Labamba voor de groten.

Tot morgen!


Geplaatst

in

,