Vlaggenroof, rode draad en disco!

Woensdag 24 juli 2013

De ochtend begon spannend met vlaggenroof in het bos! Iedere groep had zijn eigen piratenvlag verstopt. De verdedigers stonden klaar om aanvallers van het andere team te tikken voordat zij de vlag zouden bereiken. Het witte team kreeg hulp van Yvonne die een listig aanvalsplan had bedacht: een grote groep aanvallers verzamelden zich met Yvonne achter een boom en daardoor lukte het Sandor om de roze vlag te vinden. Omdat het andere team deze gang van zaken niet eerlijk vond, besloot de leiding het spel te veranderen in 1 grote zoektocht naar de roze vlag. Het lukte vervolgens Jadie om deze vlag te vinden zodat haar expeditieteam weer een edelsteen kon toevoegen aan hun edelstenenbuis. Voor eenieder die dit nog niet had begrepen, is het dit jaar de bedoeling dat de expeditieteams zoveel mogelijk edelstenen verzamelen. Dit kan door het winnen van spellen maar ook zijn er punten te verdienen door kinderen individueel. Als iemand bijvoorbeeld iets extra’s doet uit zichzelf wordt dat gemeld bij de leiding en besluit de eilandraad hoeveel punten erbij komen. Maar, voor veel kinderen nog veel interessanter, zijn er ook zomaar edelstenen te vinden tijdens spellen of gewoon op de boerderij. Er wordt door een aantal kinderen druk gezocht tussen de activiteiten door.

In de middag werd er regen verwacht en kregen we een heerlijk zonnetje. Onze 14-jarigen zorgden ieder voor hun eigen spel op de boerderij. De andere kinderen konden daardoor flink wat punten verdienen voor hun team. Naast deze spellen werd er ook een bijna professionele foto gemaakt van iedereen voor het fotoboek. Hoe??? Dat zullen jullie later zien. Na een heerlijke pasta maaltijd werd er uitgebreid gezongen en getrommeld. Zet thuis het dure servies maar in de kast want de kinderen hebben een beker nodig voor deze speciale trommeltechniek.

Na het eten moesten de 14-jarigen nog een spetterend parcours afleggen in het zonnetje. Het publiek wilde ook graag meedoen en hield het ook niet droog. Gelukkig was het toch tijd om te verkleden want de disco stond op het programma. Iedereen verscheen in een flitsende outfit en had plezier op de dansvloer. Na een korte pauze lag er een enorme twistermat zodat er 20 kids tegelijk konden twisteren. Toen mochten de kleintjes naar bed, maar niet voordat ze kusjes hadden gegeven en een spookverhaal hadden gehoord. Ondertussen maakten de grote kinderen zich klaar voor een potje weerwolven. De 13- en 14-jarigen hadden een extra moeilijke opdracht en kregen van Michel een lange uitleg voor een extra variant. Het werd laat maar het was wel een geslaagde variant van één van de meest favoriete spellen van ons kamp.


Geplaatst

in

,