Scheherezade

Tynko en zijn gps-tracker wijzen ons de weg
Tynko en zijn gps-tracker wijzen ons de weg

Woensdag 23 juli 2014

Na de vermissing van gisteravond en het weerwolvenspel stond het ontbijt iets later gepland dan normaal. Het was al direct duidelijk dat het vandaag weer een prachtig zonnige dag zou worden. Dit was voor ons een reden om de speurtocht, die normaal in de middag zou plaatsvinden, te verplaatsen naar de ochtend. Dit betekende voor het eerste groepje wel een kort ontbijt, snel insmeren, dichte schoenen aan en vertrekken maar. Ditmaal hoefden de kinderen geen pijlen te zoeken. Iedere groep kreeg een GPS mee om onze GPST, met ‘cliffhanger’, goed uit te lopen. Met behulp van het GPS apparaat liepen de groepjes steeds van een stukje verhaal naar een opdracht. Bij iedere opdracht moest er gepuzzeld worden om het volgende coördinaat te vinden. Ondertussen hoorden de kinderen steeds een stukje van het verhaal over Scheherezade, de knappe en slimme dochter die trouwde met een bloeddorstige koning.

Na een flinke zoektocht bleek de laatste opdracht niet goed meer te passen bij het weer en de vermoeidheid van de kinderen. Het was tijd voor de lunch. Een zevental vrijwilligers hielpen Charles en Naomi om het laatste spel op te ruimen.

Eenmaal terug op de boerderij hoorden de kinderen op welke manier Scheherezade de koning heeft verleid: ze vertelde iedere nacht een verhaal net niet helemaal af. Op deze manier vertelde ze ‘1001 nachten’ de prachtigste verhalen en besloot de koning echt met haar te trouwen.

Inmiddels was de temperatuur behoorlijk opgelopen en speelden we de roversspelen zoveel mogelijk in de schaduw. Als afsluiting volgde een prachtig parcours waarbij de kinderen zo snel mogelijk moesten rennen zonder geraakt te worden door sponzen. Helaas voor de kinderen kon de leiding erg goed mikken! Alleen wanneer ze een duik namen in één van de badjes waren ze ‘vrij’. Een heerlijke, natte afsluiting van de middag.

Na het avondeten, waarbij een groot deel van de kinderen weer verblijd werd met een kaart, was het tijd voor de disco! Snel je mooiste spullen aan en dansen maar. Voor de groten volgt op dit moment nog een spannend spookverhaal. Ze liggen met hun slaapzakken in de eetzaal om te luisteren naar Roeland.


Geplaatst

in

,