Goudkoorts

Woensdag 12 juli

Weer een nieuwe kampochtend met een goed gevuld ontbijt. Een half uurtje later dan de eerdere dagen, even extra slaap kan geen kwaad voor de meesten. Na het ontbijt wat het tijd voor kleine spelletjes op de boerderij in een groepje met leeftijdsgenoten. De kracht, snelheid, behendigheid en slimheid van onze piraten wordt op de proef gesteld. Wie kan de kanonskogels het verst schieten, hoe lang kun je hangen, wie vindt de route door de wilde zee, wie maakt het langste touw, wie rent het hardst als een piraat met houten been en hoe ver kun jij de kogel werpen? Iedereen zette zich vol enthousiasme in om punten te verdienen voor zijn eigen crew.

Laatste groepen rondde de spelletjes af terwijl de corveeploeg de tafel dekte. Zo gingen we direct door naar het middageten. Na het eten even tijd om vrij te spelen. De kanonskogels worden nog even weggeschoten, de geitjes geknuffeld en in de beautysalon worden nagels gelakt.

Dan is het tijd voor een heus maffiaspel waarin de piratenteams goudstukken moeten smokkelen. Dat valt nog niet mee met al die politie en saboteurs in het bos. Gelukkig kunnen onze piraten heel hard rennen en soms ook heel erg veel stukken extra meesmokkelen. Dat is natuurlijk niet valsspelen maar gewoon de aard van een piraat!

Terug op de boerderij nog even chillen en dan een bijzondere avondmaaltijd: kijk vooral naar de foto’s!

In de discozaal luisterden we naar het vervolgverhaal over onze piratenkapiteins. Vandaag was de historie van Pien Pontier. Zij is onze vrolijke noot die houdt van een feestje! Het is dus tijd voor de disco! Eerst nog verkleden en toko. Vrolijk en divers verkleed, sommigen gewoon als zichzelf, kon onze silent disco beginnen. Iedereen zijn eigen koptelefoon en dansen maar! Altijd leuk en ook een beetje emotioneel voor onze 14-jarigen die dit jaar voor het laatst meegaan. Maar gelukkig hebben we nog een paar dagen te gaan!

Ahoy!


Geplaatst

in

,