Kamp 2018 begonnen (verslag 14 juli)

Fotospeurtocht

Vandaag was het dan eindelijk zover: kamp 2018 is begonnen. Het duurde even voor de bus er was maar om 11.45 vertrokken we met een hele volle bus naar Otterlo. Gelukkig konden alle tassen en spullen ook mee in de bus. Na een ritje vol liedjes en snoepgoed stapten we uit op de boerderij. Dan begint het sjouwen en zoeken naar tassen en voor de 14-jarigen het zoeken naar hun slaapplek. Zij hebben dit jaar een heel bijzondere plaats gekregen in het kamp: hun eigen tent met loungegedeelte! Met ballonnen en lampjes is het daar heel gezellig. De jongens van 6-7-8 en 9 jaar slapen bij elkaar in de grote schuur en de jongens van 10-11- 12 en 13 jaar in het andere deel. De meiden onder de 14 jaar delen de kleine schuur.

Dan is het tijd voor de eigengemaakte lunch. De koeien zijn nog niet voorbereid op onze komst dus het is nog even wachten op de welbekende heerlijke melk. Tijdens de lunch werd bekend gemaakt wie met wie wanneer moest starten met de eerste superspeurtocht. Er was flink wat speurwerk nodig om het juiste pad te vinden. Onderweg kwamen we veel vragen over dino’s tegen. We schijnen ons dit jaar behoorlijk ver in het verleden te bevinden. Sommige kinderen hadden de eerste hints daarvan al in de speeltuin gezien.

We zijn op de boerderij!

Na de lange wandeling lusten alle kinderen ineens soep met brood. Als toetje gingen de appels ook snel er doorheen. De eerste corveeploeg wast de vele borden af terwijl kinderen even tijd voor zichzelf hebben. Dit besteden ze door te spelen, chillen, koeien bekijken en geitjes knuffelen.

Het leukste vinden de kinderen dat ze na het avondeten nog naar het bos mogen. Dan mogen echt de zaklampen mee en loop je ineens in het (schemer)donker in het bos. Als afsluiting van de dag wordt bij ieder kind gecontroleerd op teken en gaan de meest zanderige kinderen direct onder de douche. Morgen wacht ons weer een warme dag dus waarschijnlijk krijgen alle andere kinderen morgen ook spontaan een wasbeurt. (lees waterspellenJ)

Tot morgen..


Geplaatst

in

,