We gaan op kamp!

Na weken in spanning te hebben gezeten kunnen schreeuwen we het van de daken: het Victorie Zomerkamp 2020 gaat door! Uiteraard gaan we er hierbij wel vanuit dat de huidige versoepelingen van maatregelen door de regering in stand blijven en niet door omstandigheden worden teruggedraaid.

We gaan op kamp!

De versoepeling vanuit de regering maakt het mogelijk met kinderen en jongeren op kamp te gaan. Voor de 13- en 14-jarigen (en de begeleiders) geldt wel de 1,5 meter afstandsregel, behalve bij sport- en spelactiviteiten in de buitenlucht. Dat maakt dat meer dan 80% van ons programma gewoon (op de gebruikelijke manier) door kan gaan. Wel hebben we meer ruimte nodig om (o.a.) te eten en slapen, maar mede dankzij de boer in Otterlo gaat dat helemaal goed komen! 

Het hoge woord is er dus uit, maar daarmee zijn we er nog niet. Afgelopen weken hebben wij al veel nagedacht over eventuele maatregelen die de huidige situatie rond het coronavirus van ons vraagt. Deze moeten wij nu definitief gaan omzetten in een plan voor het Victorie Zomerkamp 2020. De noodverordening van de gemeente Ede en de ‘protocollen op kamp’, opgesteld door organisaties aangesloten bij het Steunpunt Kindervakanties, zijn daarbij leidend. We hebben ons aan een aantal regels te houden die hierin opgenomen zijn en die (voor wat betreft de protocollen) tevens landelijk gelden. Dat heeft o.a. consequenties voor het vervoer naar de boerderij en de thuisblijfregel bij gerelateerde klachten door het RIVM.

Wij zijn druk mee bezig met het opstellen van het plan, maar dit vergt nog even wat tijd. We willen iedereen daarom vragen nog even geduld te hebben met betrekking tot de details. We zullen het plan zo snel mogelijk delen met de ouders/verzorgers van de deelnemende kinderen. Tevens zullen wij ook deze website er verder op inrichten, zodat alle informatie altijd terug te vinden is.

De regels van de gemeente Ede, de inspanningen van de boer in Otterlo (die zorgt voor extra eet- en slaapruimte) en wat aanpassingen in ons programma, maken het dat wij het volste vertrouwen hebben in het op een verantwoorde manier door laten gaan van het Victorie Zomerkamp 2020 voor álle kinderen van 6 t/m 14 jaar. We zijn blij en opgelucht dat we weer een leuke week mogen gaan verzorgen voor alle kinderen van het Victorie Zomerkamp.


Geplaatst

in