Koffers inleveren

Vrijdag 6 juli 2012

Na maanden voorbereiden door de leiding en weken (misschien ook wel maanden) aftellen door de kinderen ging het dan eindelijk gebeuren: het Victorie Zomerkamp ging beginnen! Niet met het instappen in de bus, maar traditioneel met het inleveren van de koffers, medicijnen, portemonnees en informatiebrieven bij de leiding de avond voor vertrek! Vanaf 19 uur druppelden langzamerhand de eerste kinderen en ouders binnen in de speeltuin, waar de leiding al met een hele delegatie zat te wachten. Zowel de leiding als de kinderen zagen er wel een beetje nerveus uit, maar dat hoort natuurlijk ook wel een beetje bij op kamp gaan! Eenmaal binnen kunnen de tassen en koffers op de stapel met de andere koffers en tassen, wat werd het gedurende de avond weer een grote berg!

Nadat de bagage allemaal naar binnen was gesjouwd (wat hadden sommige kinderen veel bagage bij zich, alsof we wel drie weken op kamp gaan!), zat een stuk verderop maar liefst vier leiding te wachten om heel veel spullen en informatie in te nemen: allereerst moest het informatieformulier worden ingediend, daarna de medicijnen (met uitleg) en als laatste moest het portemonneetje in de grote schatkist. Gelukkig maar dat de ouders wel even kwamen helpen, want wat had de leiding veel vragen! Fijn was wel dat de kinderen en ouders ook al hun vragen konden stellen aan de leiding en als verrassing kreeg ook iedereen de allereerste ‘Victoriekamper’ mee: een krant met alle nodige informatie voor iedereen die niet meegaat op kamp. Nadat alle spullen waren ingeleverd, konden de kinderen eindelijk naar buiten om nog even lekker in de speeltuin te spelen: dat is toch veel leuker dan al die vragen van die leiding?!

Terwijl er steeds meer kinderen in de speeltuin kwamen, begon een deel van de leiding alvast met het inladen van de transportbus, gelukkig geholpen door vrijwilligers. Het was een hele grote bus, maar die werd gedurende de avond wel helemaal gevuld: wat gaan er veel spullen mee! Toch liep er nog steeds leiding alle bergingen te doorzoeken: zijn we echt niets vergeten?! Om half 9 waren alle kinderen met hun ouders langs geweest, iedereen kon naar huis om nog voor een laatste keer vroeg naar bed te gaan en lekker uit te slapen. Tot morgen allemaal, dan gaan we echt de bus in en op weg naar Otterlo. De leiding heeft er in ieder geval al heeeeel veel zin in!


Geplaatst

in

,