Vrijdag 26 juli 2019

Weer een hete dag voor de boeg. Het hitteplan was nog steeds in werking. Start met een uitgebreide brunch. De keuken had flink uitgepakt met handgemaakte croissants, suikerbrood, krentenbollen, gekookte eitjes, melk, thee, jus d’orange en appelsap. Luxe op de boerderij!

38 graden

Vandaag is de dag waarop veel kinderen zich verheugen: ze mogen een souvenir kopen in het dorp. Vanwege de hitte hadden we besloten dat de kinderen met een busje heen en weer gebracht zouden worden naar het dorp. Er was veel keus tussen speelgoed, kadootjes en snoepgoed. Jullie zullen vanzelf zien waar de kinderen mee thuis komen.

Op de boerderij stond voor iedereen een flesje water klaar, met een naamsticker. Zo weten we zeker dat iedereen voldoende te drinken krijgt. Terwijl de kinderen boodschappen deden, werd er in de zaal heel hard gewerkt en stond er een heuse bioscoop klaar. Het was echt te warm om buiten te zijn. Met behulp van de silent disco koptelefoons was het een hele rustige zaal waarin iedereen zich kon terugtrekken in de magische wereld van Harry Potter. De kinderen die nog niet veel wisten van Harry Potter waren inmiddels best nieuwsgierig geworden.

Brunchen

Na het avondeten begon de temperatuur aangenamer te worden en werd iedereen wat actiever. Er werd geschminkt en glittertattoos gezet. Om 21 uur werd iedereen welkom geheten op onze bonte avond. Dansjes, toneelstukjes, challenges en een afscheidsoptreden van de veertien-jarigen. En niet te vergeten de prijsuitreiking van ons grote toverschooltoernooi. Welke afdeling is er met de winst vandoor gegaan? Het was een spannende strijd waarin ook de leiding zeer actief betrokken was. Heel veel kinderen wilden extra in de keuken helpen voor punten. Noctua en Cervus streden om de eerste plek. De winst is gegaan met 6 punten verschil naar team Cervus: Let’s go Cervus, let’s go!

Na de bonte avond nog een korte disco en toen naar bed. De leiding startte snel met opruimen zodat we morgen weer met alle spullen terugkomen in Dordt!

Tot morgen!


Geplaatst

in

,