Op weg naar de bonte avond

Lieve en Jasmijn op de bonte avond
Lieve en Jasmijn op de bonte avond

Vrijdag 26 juli 2013

De laatste dag was aangebroken en ook deze dag vloog voorbij! We begonnen met een stralend humeur aan een overheerlijke brunch. Alle kinderen genoten met volle teugen aan de croissants, pistoletjes, eieren, ontbijtkoek en het lekkere suikerbrood.

Na de fijne brunch was het tijd geworden voor de eilandraad; de punten die de kinderen kregen voor de speurtocht werden bekend gemaakt, daarnaast werd ook de tussenstand bekend gemaakt van de Expeditie groepen.

De speurtocht zette in en de weg naar het dorp werd weer druk bewandeld. Eenmaal in het dorp aangekomen stond Karel gelukkig alweer klaar met de portemonneetjes van de kinderen, de kinderen kregen hun eigen portemonneetje en stormden onder begeleiding van leiding af op de twee fijne winkels van het zonnige Otterlo. Sommige kinderen hadden hun twijfels over wat zij wilden hebben uit de winkels. Andere kinderen hadden juist zekerheid over welk leuk iets het uit de winkel zou worden. Toen gingen de kinderen terug naar de boerderij en daar kregen de kinderen weer lekker te drinken.

Ook was er weer tijd voor de kinderen om te oefenen voor de Bonte Avond. Het avondeten is ook wel zeer het vermelden waard: de dames van de keuken hadden gezorgd voor heerlijke pannenkoeken. Iedereen at gezellig de pannenkoeken op en wel lekker in de zon buiten. Er werden verfrissende ijsjes uitgedeeld. Aan de kinderen werd verteld dat zij zich mochten voorbereiden voor de Bonte Avond.

Nadat de fluit was gaan stonden de kinderen te popelen om een plekje in de zaal te gaan zoeken. Voor de volledige impressie van de Bonte Avond verwijs ik jullie graag door naar de foto’s die er gemaakt zijn van de Bonte Avond. Kortom het was een spetterende avond met afwisselende optredens: dansjes, toneelstukjes en moppen. Daarna gezellig nachtzoentjes en een spookverhaal voor de meiden uit de grote schuur en toen was het alweer een tijd voor vertrek naar dromenland.

De leiding stond nog een hoop werk te wachten, maar het is allemaal weer gelukt. Morgen alweer de laatste dag, wat is de week toch voorbij gevlogen!


Geplaatst

in

,