Jewels of the Orient

Op de bonte avond hadden we een echte vuurspuwer
Op de bonte avond hadden we een echte vuurspuwer

Vrijdag 25 juli 2014

Een bijzondere dag vandaag. Nog voor de brunch begon, werd leiding meegenomen door enthousiaste kinderen naar de koeienstal. Er stond namelijk weer een koe apart om te gaan bevallen. Het was direct duidelijk dat het kalfje snel zou komen. Na de brunch was het inderdaad zover: onder toeziend oog van een heleboel victoriekinderen werd een nieuw kalfje geboren. Het is een jongen en we hebben ‘m Aladin genoemd. Overigens hebben de kleine jongens voor alle kalfjes een naam bedacht. Zo hebben we Klara en Rita, Klaas en Henk, Kees, Lars, Sam en Bik.

Na deze mooie gebeurtenis werd er door alle kinderen opgeruimd. De kinderen die klaar waren, konden bij Job op de foto voor het fotoboek.

In de middag gingen de kinderen naar het dorp voor het traditionele winkelmoment in Otterlo. Alle cadeau’s krijgen de kinderen morgen in de bus mee naar huis

Bij terugkomst op de boerderij was er tijd voor oefenen en verkleden voor de bonte avond. Al snel waren de pannenkoeken klaar en konden we smullen van spek, kaas en naturel.

De afsluiting van onze kampweek is altijd de bonte avond. In de loop van de week konden groepjes kinderen zich opgeven. Het beloofde een prachtige show te worden. Op het programma was vooral e mystery guest onderwerp van gesprek. Na het eerste deel werd duidelijk wie dat was: Francisco ‘de vuurspuwer’! Afgelopen maandag had Francisco de kinderen al geleerd hoe het moest: eerst water dan een ander goedje. Nu werd deze theorie in praktijk gebracht en genoten de kinderen (en de leiding) van onze vuurspuwer.

We sloten de bonte avond af met een toneelstuk van de leiding. Na een kort stukje disco, met natuurlijk de labamba, gingen de kleineren naar bed en mochten alle groten het weerwolvenspel nog spelen. Ditmaal met extra uitbreidingen zodat we het spel met de hele groep konden starten. Vermoeid, maar tevreden vertrokken alle kinderen naar hun bed voor het laatste nachtje in Otterlo.


Geplaatst

in

,