Bonte piraten

Vrijdag 14 juli

Het was vrijdag en dat betekent dat iedereen lekker uit mocht slapen. Toen alle kinderen fris en fruitig hun bedjes uit waren stond er een heerlijke brunch klaar: suikerwafels, ontbijtkoek, kaiserbroodjes en scrambled eggs. Er waren lekkere sapjes en de kinderen smulden ervan.

Nadat de corveeploeg had opgeruimd werden de droge kleren uitgedeeld en de koffertjes weer netjes gemaakt. Vervolgens werden er groepjes gemaakt om te gaan winkelen in het dorp. De 14-jarigen mochten nog even wat lekkers halen bij de Spar en de andere kinderen zochten van hun centjes wat leuks uit bij Elberstens of Novi.

Terug op de boerderij was het tijd om te oefenen voor de bonte avond en konden de kinderen die niet hoefden te repeteren nog even lekker ravotten in het bos achter de boerderij.

De piraten hadden hun winkeltjes ingericht. De kinderen kregen ieder 4 munten en konden daarvoor een tattoo laten zetten, hun haren laten doen, zich laten schminken en een mooie outfit uitzoeken.

Daarna was het tijd voor het avondeten. De keuken had staan zwoegen op heerlijke pannenkoeken. Naturel, met spek en met kipdöner. De kinderen en de leiding hebben zitten smullen.

Na de laatste voorbereidingen in de discozaal kon de bonte avond beginnen. Er werden dansjes gedaan, liedjes gezongen en goocheltrucs gedaan. Ook was er een heuse tekenwedstrijd met Theresa Victoria als muze. Hannah Haak vertelde het verhaal van Karbonkel en de 14-jarigen deden een hele leuke quiz en hadden een powerpoint gemaakt met foto’s van vroeger die ze nu hadden nagemaakt. Onze leiding Geerke was dit jaar voor de 10e keer mee als leiding dus hadden we een leuk presentje voor haar gemaakt: een emmertje met tuper sop en lieve berichtjes van de kinderen.

Tot slot was het tijd om bekend te maken wie de piratencompetitie had gewonnen. De strijd tussen Denise van der Decken, Pien Pontier, Hannah Haak en Theresa Victoria van Texel tot Ameland en Schiermonnikoog. Het was een epische strijd deze week, waarin de kinderen zich van hun beste en slechtste kant hebben laten zien. Er werd hard gewerkt maar ook bij tijd en wijlen flink vals gespeeld. Uiteindelijk kwam de piratencrew van Pien Pontier (team rood) als beste uit de strijd. Zij kregen ieder een kleine replica van De Victorie en eeuwige roem.

Morgen vertrekt ons schip weer naar Dordrecht om de kinderen veilig thuis te brengen. Tot in de speeltuin!


Geplaatst

in

,