Daar is Kampsmurf

Vrijdag 13 juli 2012

De laatste dag is alweer aangebroken. Na een late avond mochten de kinderen (en de leiding) lekker uitslapen. Pas om 10:00 kwam iedereen uit zijn bed om aan te schuiven voor de heerlijke brunch die de keukenbrigade weer in elkaar had gedraaid. Aan alles was gedacht, verse croisants, afgebakken broodjes, cruesli met yoghurt en honing, gekookte eitjes tot aan melk, thee en sinaasappelsap aan toe. Iedereen mocht zelf uitkiezen wat hij of zij die ochtend zou eten. Terwijl wij lekker aan de brunch zaten brak buiten het noodweer uit. Met bakken kwam het uit de hemel! Gellukig was de leiding weer op alles voorbereid.

Na de brunch ging iedereen eerst maar de slaapzalen opruimen. Spullen en kleding werden weer bij elkaar gezocht, zodat het vertrek op zaterdag niet chaotisch zou verlopen. Na het opruimen en de corvee werd er gefloten. De grote schuur was omgebouwd tot een echte bioscoopzaal. Dankzij de sponsoring van gastouderbureau Ziezo was er extra budget om een mooie beamer te huren. Terwijl de regen nog met volle overgave het terrein probeerde te laten overstromen, zaten wij heerlijk warm en droog. Geheel in het thema werd de film “De Smurfen” opgezet. In de tussentijd werd door Caroline en Jodie de speurtocht naar het dorp uitgezet. Halverwege en door en door nat geregend besloten ze toch maar de speurtocht af te breken. Als een verzopen kat keerden ze terug naar de boerderij. Voor de eerste keer eens geen speurtocht naar het dorp, maar gewoon via de kortste route in 1 keer door. Nadat de film was afgelopen, werd er nog even geoefend voor de Bonte Avond. Iedereen zat al volgezonde spanning. Zou het optreden goed verlopen, kon iedereen het wel goed zien?

Eerst maar naar het dorp. En waarschijnlijk hadden we het gewoon verdiend, want de zon brak door! Iedereen kon met droog weer de fantastische winkelstraat van Otterlo bereiken. Job stond al klaar met de portemonneetjes. Het MKB van Otterlo stond klaar voor de Dordtse invasie. Al snel waren in alle hoeken en gaten van winkelparadijs Otterlo kinderen te vinden. Gelukkig wist iedereen wat leuks te vinden. Met dat mooie weer, ahum waren aan het eind ook de ijsjes goed in trek. Nadat iedereen klaar was konden we weer terug naar de boerderij. De grote zaal was geen bioscoopzaal meer, maar een heus theater.

Na het eten (patat met een hamburger), kon dan eindelijk de Bonte Avond van start gaan. Kampsmurf had eindelijk de boerderij gevonden. Met haar vriendjes konden ze samen van de Bonte Avond mee genieten. Er was weer veel werk van gemaakt. 21 optredens moesten er afgerond worden! Toneelstukjes, grappen en grollen, playback, alles kwam voorbij.

Aan het einde van het programma kwam de leiding nog met een slotstuk. De hele leiding moest op auditie komen om te kijken of ze geschikt waren om mee te gaan op kamp. En natuurlijk was iedereen erg geschikt voor het kamp. De leiding heeft in totaal 222 jaren aan ervaring (kind- en leidingjaren), met die sollicitatie zat het dus wel goed. Maar toen moest de hoofdleiding nog gekozen. Charles had keurig een brief ingezonden. De selectiecommissie was onder de indruk. Maar toen moest in een persoonlijk gesprek nog blijken of Charles echt wel zo geschikt was. Het antwoord was een volmondig ja. Alle kinderen willen Charles als hoofdleiding, nu en voor de toekomst. Maar nu kwam de echte verrassing! Charles ging dit jaar voor de 11de keer mee als hoofdleiding. Met dit gekke getal moest er wel even bij stilgestaan worden. Na een fantastisch lied op de wijs van “Mooi man”, kreeg hij een kussensloop met de namen van de kinderen en een bedrukt T-shirt overhandigd. Charles, op naar de volgende 11 jaar!

Nu liggen de kinderen rustig te slapen. Morgen komt de bus en daarna kan iedereen elkaar weer om de hals vliegen!


Geplaatst

in

,