Kwartetten, bos en disco (verslag 18 juli)

Na de spooktocht van gisteravond startte de dag wat later dan afgelopen dagen. Een beetje uitslapen dus voor de liefhebbers. Een rustig ontbijtje en gezellige corvee activiteit is een goed begin van de dag. In de keuken is het overigens altijd super gezellig: Het kamplied en het corveelied hangen op  en het afwassen van 70 borden is snel gedaan tijdens het zingen.

Levend kwartet

Daarna was het tijd voor onder andere het team van de gele hoepel. Zij konden onder enthousiaste leiding van Karel hun energie kwijt bij het levend kwartet tegen drie andere teams (die natuurlijk geen enkele kans maakten). In tegenstelling tot 2 jaar geleden waren er gelukkig dit jaar geen schaafwonden tijdens dit spel. Er was wel enige onduidelijkheid over de circels waar in gespeeld werd. Leiding heeft hierin altijd moeite om zich aan de regels te houden. Team gele hoepel werd ondanks hun fantastische inzet en fanatisme toch geen eerste. Het groene team van Samantha was het gelukt te winnen!

Na nog een fanatieke ronde spelen, was er nog tijd voor een potje gevangenistrefbal. Met 56 kinderen kan dit ook in 1 groot spel.

De 15 broden voor onze lunch stonden na dit intensief ochtendmoment klaar om verslonden te worden. Dit gaat erg snel.

Bosspel

In de middag weer naar het bos voor een bijzonder spel. Alle groepjes werden bekendgemaakt en werden ze succes gewenst met hun spel. Tijdens hun tocht door het bos kwamen ze de rechtbank tegen, oegaboega, pfffft en de broer van oegaboega. Ze moesten zelf uitzoeken wat ze moesten doen. Dit duurde even maar daarna werd enthousiast gezocht naar de ingrediënten om vuur te maken. Tot slot nog ouderwets levend stratego om de middag af te sluiten in het bos. Bij levend stratego worden twee legers van 54 mensen het bos ingestuurd om de vlag van het andere team te veroveren. Door een list werd de vlag van het rode team snel gevonden.

Terug op de boerderij konden de kleinere kinderen snel onder de douche en was het uitrusten geblazen. De koeien werden gemolken en dat is voor een aantal kinderen een dagelijks feestmoment. Tijdens het eten drinken we ook graag deze verse melk.

Liedjes zingen deden we vandaag ook uitgebreid na het eten. En natuurlijk werden ook de kaarten uitgedeeld.

Tijdens de toko maakte iedereen zich op voor de disco. Dit dansen werd door iedereen enthousiast gedaan. Morgen wacht ons een fijne dag op de Zanding waar we dankzij onze sponsor Groeneweg B.V. naar toe kunnen.

 


Geplaatst

in

,