Tips & Regels

Hieronder een aantal nuttige tips voor ouders en kinderen voor zowel de periode voor als tijdens kamp. Verder een aantal regels waar we ons allemaal aan dienen te houden, dat maakt het een stuk makkelijker op kamp.


Belangrijke data

Op de vooravond van het vertrek naar kamp komt iedereen altijd de spullen inleveren in het clubgebouw van buurt- en speeltuin vereniging Victorie. Denk aan de koffers, portemonnees en medicijnen. Ook het aan u beschikbaar gestelde formulier, inventarisatielijst, dient deze avond volledig ingevuld te worden ingeleverd. Mocht u absoluut niet in de mogelijkheid zijn op deze avond de spullen te komen inleveren, dan graag vooraf contact met ons opnemen.

Het inleveren van de spullen voor aankomend kamp gebeurd op; vrijdag 12 juli tussen 19.00 uur en 20.30 uur

Op zaterdag 13 juli vertrekken wij om 11.30 uur vanaf de speeltuin richting de kampeerboerderij in Otterlo.

tip: Omdat we na aankomst op de boerderij snel gaan eten en daarna vlug het bos ingaan, verzoeken wij u om met het kleden van uw kind hiermee rekening te houden: goede (wandel)schoenen aan en bij minder weer een regenjas in de handbagage.

Op zaterdag 20 juli verwachten wij om circa 11.45 uur weer aan te komen bij het clubgebouw.

Vergeet uw kind(eren) niet op te halen!

Legitimatieplicht 14-jarigen

Voor kinderen vanaf 14 jaar geldt een legitimatieplicht. Dit betekent dat 14-jarigen ook op kamp hun identiteitsbewijs bij zich dienen te hebben. Dit identiteitsbewijs dient op de ochtend van vertrek te worden ingeleverd bij de hoofdleiding. Deze moet worden ingeleverd zodat ze niet kwijt kunnen raken. Het identiteitsbewijs zal tijdens de terugreis richting Dordrecht worden teruggegeven aan de kinderen.


Wat moet in de koffer?

Alle spullen voorzien van naam (b.v. op leukoplast) s.v.p., zeker de spullen die door de kinderen niet makkelijk worden herkend (handdoeken, ondergoed en dergelijke). De kinderen moeten in ieder geval de onderstaande spullen meenemen.

 • slaapzak
 • hoeslaken
 • kussen
 • nachtkleding
 • 4 handdoeken en een washandje
 • zeep en shampoo
 • tandpasta en tandenborstel
 • kam / borstel / gel
 • 8x ondergoed
 • 8x t-shirts
 • korte en lange broeken
 • 3x warme trui of vest
 • stevige schoenen
 • regenkleding
 • laarzen (of in ieder geval waterdichte, hoge schoenen)
 • zaklamp
 • zwemspullen
 • een klein rugzakje.
 • evt. thema kleding
 • evt. kleding voor de bonte avond
tip: hoeslaken boven in de koffer, dan hoeft bij aankomst niet direct de koffer ondersteboven!
tip: zorg dat de kinderen bij vertrek kleding aan hebben die past bij een flinke boswandeling (en bij het bijbehorende weer). Direct na de lunch op de boerderij gaan we namelijk het bos in.
tip: voor de jongere kinderen is het handig om pakketjes te maken met een korte broek, t-shirt, onderbroek en sokken. Deze kun je oprollen en vastbinden met een elastiek. Buiten de pakketjes uiteraard nog warme kleding en reservekleding.

Lunchpakket

Op de dag van vertrek moeten de kinderen een lunchpakket van huis meenemen. Voor drinken bij deze lunch zal door ons worden gezorgd. Daarna zorgen onze kok en kokkin uiteraard weer voor overheerlijke maaltijden, tot aan de laatste dag toe!


Zakgeld

Er dient wat zakgeld te worden meegegeven op kamp. Drie of vier keer tijdens de kampweek is er een toko waar uw kind wat snoep e.d. kan kopen, tot en met 9 jaar voor max. € 1 en van 10 tot en met 14 jaar voor max. € 1,50. Op vrijdag wordt het dorp Otterlo bezocht en kunnen de kinderen een souvenirtje kopen. Verder is er eventueel wat geld nodig voor ansichtkaarten. Geld voor douchen is niet nodig, er hoeft op de boerderij niet te worden betaald voor een douchebeurt. Wilt u aan al het vorenstaande denken bij het meegeven van het zakgeld? Meer dan € 25,- aan zakgeld is overigens echt niet nodig. Alle portemonnees (voorzien van naam) dienen op vrijdagavond 12 juli te worden ingeleverd bij de leiding. Op de toko-tijden en bij uitstapjes worden ze dan uitgedeeld en na afloop weer ingenomen. Dit om verlies (want dat is erg sneu) te voorkomen.


Een kaartje van thuis

Vaak krijgen de kinderen minstens één keer in de vakantieweek een kaartje van thuis, hier kijken ze altijd erg naar uit. Wanneer u ook een kaartje wilt sturen adviseren wij dit niet te laat in de week te doen (verstuur post uiterlijk dinsdag). U kunt uw kaart sturen naar:

Kampeerboerderij “de Houtkamp”
t.a.v. groep Victorie
Houtkampweg 7 
6731AV Otterlo

Het is voor de kinderen ook mogelijk een ansichtkaart terug te sturen. Ieder kind krijgt 1 ansichtkaart met postzegel van ons cadeau, extra kaarten kunnen tegen kostprijs (20 of 30 cent per stuk, postzegels kosten 80 cent) worden gekocht. Vergeet alleen niet om de adresgegevens mee te geven, hou er ook rekening mee met het meegeven van zakgeld.

Wij houden op onze site een blog bij en zullen iedereen ook via social media op de hoogte houden tijdens het kamp. Het is mogelijk om via social media of ons gastenboek te reageren. Dit vinden wij zeker leuk en nuttig, bedenk alleen wel dat deze reacties de kinderen tijdens het kamp niet bereiken. De kinderen zijn druk bezig met de spelen die we doen en met vriendjes en vriendinnetjes, internet hoort daar op het kamp niet bij. Een kaartje sturen is dus de enige mogelijkheid om de kinderen de groeten te doen!

Medicijnen

Eventuele medicijnen moeten op de vooravond van kamp, tijdens het inleveren van de koffers, bij de leiding worden afgegeven, duidelijk voorzien van naam en gebruik. Ook horen wij graag of er medische of overige ongemakken zoals allergieën zijn, zodat wij hier tijdens kamp rekening mee kunnen houden.


Mobiele telefoons en spelcomputers blijven thuis!

De regel is duidelijk: mobiele telefoons van de kinderen blijven thuis! Dit geldt ook voor spelcomputers! Niet alleen zou door het meenemen van deze spullen een groot risico worden genomen dat de apparaten kwijtraken of kapot gaan, het meenemen is gewoon nergens voor nodig. De kinderen zijn heel de dag druk in touw en hebben genoeg vriendjes en vriendinnetjes om zich mee te vermaken. Ook is het niet nodig om zelf contact met het thuisfront te houden, u kunt met alle vragen of opmerkingen terecht bij onze contactpersoon (zie informatie verderop). Het is voor de kinderen heel verleidelijk om toch het mobieltje of spelcomputer mee te nemen, dus hierbij het verzoek aan u om te zorgen dat de telefoon toch thuisblijft!


Snoep

Het is natuurlijk altijd leuk om de kinderen bij vertrek nog even te verwennen door lekker snoep enz. mee te geven. Doe dit alleen wel met mate, het zal niet de eerste keer zijn dat een kind ziek wordt van het snoep! Waarom veel meer meegeven dan dat een kind normaal thuis krijgt?! Op het kamp krijgen de kinderen uiteraard ook wel eens wat de snoepen van de leiding, dus veel extra is echt niet nodig.


(Duur) speelgoed en andere artikelen

Het is voor kinderen natuurlijk leuk om eigen speelgoed en andere persoonlijke spulletjes mee te nemen, maar wij willen toch wel verzoeken om terughoudend te zijn met het meegeven van dit soort artikelen. Er bestaat namelijk een risico dat spullen kwijt raken of kapot gaan. Tevens willen wij er op wijzen dat we beperkte ruimte hebben in de touringcar. Fietsen, steppen en dergelijke kunnen dan ook niet mee. Andere grote artikelen, zoals bijvoorbeeld een gitaar of een waveboard, kunnen alleen mee na toestemming van de leiding.


Later aankomen of eerder weg in overleg

Bij vakantieplannen of bij wonen op afstand is het soms niet mogelijk of handig om op vrijdag de koffers te komen inleveren, om met de bus mee te gaan of om de hele week te blijven. Indien er sprake is van een wens om af te wijken van de standaard (vrijdag koffers inleveren, zaterdag met de bus naar Otterlo, de hele week aanwezig en zaterdag weer met de bus naar Dordrecht), dan dient dit ruim voor het kamp met ons te worden overlegd.


Geen bezoek op de boerderij

Het lijkt altijd een leuk idee om, als je toch in de buurt bent, even langs te gaan op de boerderij om te kijken hoe het gaat met de kinderen. Een bezoek van ouders of bekenden wordt echter niet op prijs gesteld: niet alleen zijn we altijd druk in de weer met ons programma en hebben we dus geen tijd voor ontvangst van derden, voor de kinderen is de komst van bekenden vaak ook een vreemde onderbreking van het kamp.


Contact voor, tijdens en na kamp

Mocht u voor, tijdens of na kamp vragen, mededelingen en/of opmerkingen hebben, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Tijdens kamp

Mocht u tijdens de kampweek (telefonisch) contact wensen, dit kan voor noodgevallen maar ook als u gewoon op de hoogte wilt blijven, doe dit dan via ons contactpersoon. Het contactpersoon tijdens het kamp is:

Inge (06 – 14 89 62 89)

Voor noodgevallen is hij/zij heel de dag bereikbaar, voor algemene (minder dringende) vragen dagelijks tussen 20.00 uur en 20.30 uur.

Voor of na kamp

Voor vragen of informatie kunt u contact opnemen met ons via e-mail:

E-mail: info@victoriekamp.nl


Volg ons op internet

Alle ouders en andere bekenden die achterblijven terwijl de groep zich aan het vermaken is in Otterlo, zullen natuurlijk benieuwd zijn hoe het gaat op het kamp. Speciaal voor de achterblijvers zal dan ook een blog worden bijgehouden op onze site www.victoriekamp.nl. Ook zullen regelmatig foto’s worden geplaatst. Het is niet altijd mogelijk dat iedere dag een blog wordt geplaatst: de leiding is in eerste aanleg natuurlijk vooral bezig met en voor de kinderen. Pas op het moment dat hier tijd voor is, zal een nieuwe blog worden geplaatst.

Behalve via de site zullen wij jullie ook op de hoogte houden via Facebook, Twitter en Instagram. U kunt ons volgen via:

Facebook: VictorieZomerkamp

Instagram: Victorie_Zomerkamp

Ook leuk om ons op deze manieren te volgen dus!

Op onze site kunnen reacties achtergelaten worden. Het is echter voor de kinderen niet mogelijk om geplaatste berichten te lezen. Dit geldt ook voor reacties die via Facebook of Instagram worden gemaakt. Een persoonlijk bericht komt dus alleen aan per post.Geplaatst

in