Tip van een moeder: kledingpakketjes

Soms is het ook wel eens fijn om feedback te krijgen van ouders van de deelnemende kinderen, waar wij dan vaak ook graag iets mee doen. In dit geval willen wij een tip van een moeder met alle plezier met jullie delen: maak kledingpakketjes!

In onze mail met informatie van vorige maand hebben wij jullie (de kinderen en hun ouders/verzorgers) onder andere aangegeven welke kleding zo ongeveer in de koffers/tassen van de kinderen moet worden gestopt. Deze kleding wordt over het algemeen braaf meegenomen op kamp, maar vooral bij de jonge kinderen ontstaat het probleem dat het ze niet lukt hun koffer tijdens het kamp erg opgeruimd te houden. Gevolg is dat ze vaak niet meer weten wat schone kleding is en wat vieze kleding is. Hier heeft een moeder van een aantal van de deelnemende kinderen iets heel handigs op gevonden: kledingpakketjes. Voor iedere dag van de kampweek wordt een pakketje gemaakt met korte broek, onderbroek, t-shirt en sokken. De pakketjes worden met een elastiek als een bundeltje bij elkaar gehouden. De kinderen weten dat ze iedere ochtend een pakketje met kleding moeten pakken en moeten aantrekken. Zo hebben ze iedere dag schone kleding aan. Ook voor de leiding werkt dit handig, omdat in 1 oogopslag duidelijk is wat de schone was en wat de vieze was is. Ook is het makkelijk tellen of die dag al een nieuw pakketje is gepakt. Lange broeken, truien en reserve onderbroeken worden overigens niet in de bundeltjes gestopt, omdat van de eerste twee niet iedere dag een schoon exemplaar hoeft te worden aangetrokken.

We maken gelijk nog maar even van de gelegenheid gebruik om u te wijzen op een oude tip: plak in de kleding van de kinderen een stukje leukoplast met daarop de naam van het kind. Op deze manier is altijd te achterhalen wie de eigenaar is van een verloren kledingstuk. Doe dit overigens ook op bijvoorbeeld handdoeken. Ieder jaar hebben wij hele stapels met handdoeken, die niemand meer herkent als de zijn of hare. Erg zonde!

Kledingpakketjes

Geplaatst

in