Opgeruimd staat netjes!

Als je als Victorie Zomerkamp zijnde maar liefst 40 jaar op kamp bent geweest, heb je van één ding heel veel: spullen! En inmiddels waren onze bergruimtes na al die jaren helemaal afgeladen met spulletjes. Vele verhuisdozen met verkleedkleding, kratten met knutselspullen, veel spelmateriaal (kapotte badmintonrackets meegerekend) en accessoires in thema’s van jaren geleden: we kunnen het zo gek niet bedenken, of we hebben het wel. Tijd dus voor een grote opruimactie, zodat we goed georganiseerd op kamp kunnen gaan en de overbodige spullen niet meer zorgen dat de heel nuttige en nodige spullen niet kunnen worden gevonden. Opgeruimd staat netjes!

Opruimavond

Afgelopen vrijdagavond was het zover, de leiding ging aan de slag. Karel had de opruimactie voorbereid en Charles had geregeld dat de nieuwe kratten (die we dankzij overgebleven sponsorbudget van afgelopen jaren hebben kunnen kopen) op tijd geleverd waren. Heerlijk dat we nu allemaal dezelfde kratten hebben, zodat we alles goed kunnen stapelen en alles dus perfect kan worden opgeborgen. Alle spullen die van het kamp zijn werden vanuit de bergingen en vanaf zolder naar het voetbalveld van de speeltuin gebracht, geen hoek was nog gevuld met spullen. Op het veld waren vooraf drie vakken gemaakt: een vak “nog uit te zoeken”, een vak “kan weg” en een vak “dit houden we”. Uiteraard begonnen alle spullen in het vak “nog uit te zoeken”.

Het eindresultaat van de opruimactie

Nadat alle spullen bij elkaar waren gezocht, begon het voor veel leiding moeilijkste deel van de avond: het uitzoeken en vooral ook het kiezen om spullen weg te doen. Gelukkig waren er een aantal kampleiders die goed knopen konden doorhakken, zodat het opruimen toch goed opschoot. Spullen die in het vak “dit houden we” terecht kwamen, werden in de nieuwe kratten gestopt. De kratten werden vervolgens goed gestickerd, zodat alles nu goed terug te vinden is. Nog voordat het donker werd, waren we klaar en konden we nog even gezellig bijkletsen en ons richten op het komende kamp. Alles opgeruimd, missie geslaagd!


Geplaatst

in