Nieuw sanitair De Houtkamp

Sanitair De Houtkamp
Sanitair De Houtkamp

Het Victorie Zomerkamp 2014 is alweer een poos achter de rug en de multimedia-avond is ook al weer geweest, maar de eerste voorbereidingen voor het Victorie Zomerkamp 2015 laten nog even op zich wachten: we zitten dus even in een ‘kampwinterslaap’. Gelukkig heeft de familie Van Omme van kampeerboerderij De Houtkamp geen last van onze winterslaap, zij maken juist gebruik van de (qua groepen) minder drukke tijd om weer aan het klussen te slaan. We ontvingen gisteren dan ook het bericht dat het sanitair helemaal is verbouwd en inmiddels al in gebruik is genomen.

Op hun eigen site www.dehoutkamp.nl beschrijven ze zelf wat de verbouwing in heeft gehouden en wat we dus komend kamp mogen verwachten.

Dames: 3 douches met drukknopsysteem, 3 toiletten en een grote roestvrijstalen wasbak met drukknopkranen en 1 mengkraan.

Heren: 3 douches met drukknopsysteem, 2 toiletten, 2 urinoirs en een grote roestvrijstalen wasbak met drukknopkranen en 1 mengkraan.

Alles is opnieuw betegeld en vloerverwarmd.

Nieuwe ramen met dubbel glas, ook voor de keuken. Het buitenschilderwerk moet nog gebeuren…

Sanitair De Houtkamp
Sanitair De Houtkamp

Conclusie is dus dat zowel bij de dames als de heren een extra douche is gemaakt, dat scheelt op de drukke douchetijden een wachtrij. Verder houdt het ‘drukknopsysteem’ in dat er geen douchemuntjes meer nodig zullen zijn, maar dat na iedere druk op de knop er een aantal minuten gedoucht kan worden en dat de douche vervolgens vanzelf weer uitgaat. Dit levert niet alleen een waterbesparing op, maar scheelt ook een hoop gedoe met het vragen in de keuken om muntjes en het vervolgens terugbetalen van de muntjes bij de toko (waar wij nu al blij mee zijn).

De verbouwing was in juli (toen wij er op kamp waren) al door de familie Van Omme aangekondigd (en we hadden zelf ook al gezien dat een likje verf geen kwaad kon), maar we hadden niet verwacht dat het zo mooi zou worden!


Geplaatst

in