Naar De Zanding (verslag 19 juli)

Hieperdepiep hoera! We hebben een jarige vandaag dus de dag begon met slingers, een versierde stoel, zingen, kadootjes en appeltaart.

Naar De Zanding

Na de taart maakte iedereen een eigen lunchpakket en de leiding plakte alle namen op de zakjes. Op die manier hebben we op de zanding snel onze lunch. Met schepjes, emmertjes en opblaasdieren vertrekken we naar de zanding. Alle kinderen in hun zwembroek, goed ingesmeerd in een lange rij op weg. ‘Waar we ook heengaan’…….zingen we dan zo hard mogelijk! ‘Op weg naar de Zanding’ ….

Op de zanding is een diep en een ondiep gedeelte. De kinderen onder de 9 jaar mogen alleen met leiding in het diepere stuk. De kinderen vinden het heerlijk zo’n dagje in het water en in het zand.

Tussendoor nog een traktatie van de jarige en een heerlijk stukje watermeloen.

Op de terugweg liepen de 14-jarigen ineens verkleed als oermensen, dino en een zebra. Zo houden ze altijd een leuke herinnering aan het victoriekamp.

Op de boerderij allemaal in de rij voor de douche en nog even spelen, geitjes aaien, koeien kijken en konijntjes knuffelen. De keukenploeg heeft lekker hamburgers gebakken en met een flinke portie patat gaat dat er goed in bij iedereen.

Dropping

Dan volgt wederom het zingen en de postronde. De kampleiding heeft een extra verrassing in petto: extra toko!

Met snoep gevuld gaan de kleintjes voor een avondspel het bos in. Ze gaan daar op zoek naar de juiste code. Met lampjes aan een tak komen ze weer terug. Ook voor hen een verrassing: vandaag mogen zij eens het weerwolvenspel spelen.

De groten chillen en worden daarna nog even afgemat met een renspel op het veld. Zij moeten zich voorbereiden op een nachtelijke tocht door Otterlo. Morgen zullen jullie horen hoe dat is verlopen.


Geplaatst

in

,