Pas op voor Gargamel!

Maandag 9 juli 2012

De derde dag alweer, wat vliegt de tijd! Dat komt vast doordat het kamp ook dit jaar weer zo leuk is! In de ochtend werden we opgeschrikt door een onaangenaam bezoek van Gargamel, die er dan ook nog vandoor ging met een ansichtkaart van kampsmurf die eigenlijk voor de andere twee smurfen bedoeld was. Nu maar hopen dat hij niet op het spoor komt van kampsmurf! Geheel volgens traditie op de maandagochtend was het daarna weer tijd voor het knutselen. Leuk dat het thema smurfen is, maar dan moeten zowel kinderen, leiding als de grote zaal er wel smurfig uit komen te zien. De kinderen gingen dus flink aan de slag met onder andere papier, lijm, verf en schaar om een smurfenpak, een smurfentuin en bijvoorbeeld smurfensnot te maken. Nadat iedereen er op zijn smurfigst uit zag, ging de hele groep op de foto (zie hierboven). Helaas kwam Gargamel ook dit feestje weer verzieken, maar gelukkig bevonden alle smurfen zich in een magische cirkel, waardoor Gargamel het nakijken had.

In de middag troffen we in het bos een hele lading smurfen aan, waar iedereen in groepjes naar op zoek moest. Daar nog even een opdrachtje doen, snel naar de volgende en binnen no time heb je gewonnen?! Nou, nee dus! Ook hier liep Gargamel weer rond om roet in het eten te gooien en die smurfenopdrachten waren ook niet makkelijk. Gelukkig lukte het uiteindelijk best, dus lukte het de groepjes toch gewoon om de missie te volbrengen. 14-jarigen, bedankt dat jullie de rol van smurfen op jullie wilden nemen! Het was een zeer geslaagd spel, heerlijk dat we toch nog redelijk droog in de middag het bos in konden.

Omdat in de avond droog weer werd voorspeld, speelden we geen spel op de boerderij, maar gingen we lekker nog een keer het bos in! Eerst weer naar de open plek, waar het spelletje boer en piloot werd gespeeld. Hierbij mocht je alleen met de klok mee langs een parcours gaan zoeken. Na terugkomst op de boerderij gingen de jongste kinderen heerlijk slapen (de leiding is jaloers). De groten moesten hun kussen pakken en werden vervolgens het bos achter de boerderij in gedirigeerd. Grote vraagtekens bij de kinderen, zeker toen ze aan de rand van het bos alweer Gargamel tegenkwamen, die ze allerlei ellende voorspelde. Gelukkig bleek het erg mee te vallen: het weerwolvenspel mocht nog een keer gespeeld worden, alleen nu in het bos onder een hemel van led ballonnen en breeklichten. Een spannende en mooie locatie voor een erg leuk spel dus. Inmiddels liggen de kinderen natuurlijk al lang in bed (het is 3 uur nu we dit schrijven) en gaan ook bij de leiding de lichten bijna uit…

Morgen weer een update, wij kijken in ieder geval al uit naar een leuk programma!


Geplaatst

in

,