Maandag 22 juli 2019

Let’s go Cervus, let’s go!

Vanochtend gestart met knutselactiviteiten. De kinderen konden verschillende ‘lessen’ volgen: mandragora’s maken, sterrenstelsels, bijzondere dieren, toverdranken en gedaanteverwisseling. In Olivanders reiskoffer zat voor iedereen een eigen toverstok. Mooi om te zien hoe alle kinderen hun eigen keuze maken en hun eigen fantasie laten werken. De 14-jarigen hebben hard geverfd aan de logo’s van hun eigen afdeling.

Terwijl de zaal een glitterpaleis was geworden, kregen alle kinderen een heerlijk broodje knakworst buiten op de picknicktafels. Het werd steeds warmer dus ook tijd om iedereen goed in te smeren.

De badjes stonden inmiddels al klaar op het veld zodat we na ons bosspel spel konden gaan plonsen. In het bosspel gingen de kinderen op zoek naar verschillende tovenaars. Op zoek naar het juiste elixer. We hadden gelukkig veel water meegenomen want het was erg warm in het bos.

Er was nog tijd genoeg voor een spelletje levend stratego. De draken tegen de elven.

Bij terugkomst tijd voor het eerste watergevecht van 2019. Roeland kreeg als eerste een lading emmers over zich heen. Het was hem net niet gelukt om zijn weddenschap te winnen. Het resulteerde in een gezamenlijk waterfestijn. Na deze nattigheid stonden de tortilla’s klaar met een heerlijk vlees en groenten.

Met onze buik vol kregen we even pauze en maakten we ons daarna klaar voor een potje zwerkbal. Het vangen van de snaai was nog niet zo makkelijk! Cervus ging met de winst ervandoor!

De kinderen van 6 t/m 9 jaar gingen daarna naar bed. De groten pakten hun bed spullen en vertrokken nog naar het bos. Daar stond een prachtige plek vol lampionnen en vol ballonnen.

Het was tijd voor het dooddoener spel. Dat lijkt op het welbekende weerwolvenspel maar net anders. Na 2 potjes nog 1 laatste afsluiter speciaal voor de 13 en 14-jarigen. Dat is dit jaar een flinke groep.  Daarna snel naar bed en uitrusten voor de volgende heerlijke kampdag.


Geplaatst

in

,