Dealers, kuntselaars en dropping!

Maandag 22 juli 2013

En het was weer maandag! Na een wederom heerlijk ontbijt stond de kinderen en leiding een uitgebreid programma te wachten. Door het warme (we klagen niet) weer hadden wij ervoor gekozen om eerst meteen na het ontbijt het bos in te gaan. In het bos stonden de handelaren al klaar om de kinderen hun handelswaar te verkopen. De kinderen waren allemaal ZO enthousiast dat ook de mispoes (het verboden, slechte handelswaar) flink werd aangeschaft. Door al de groepen werd ingeslagen. De kinderen probeerden met alle handelskennis die zij hadden de handelaren (torrie, piraat, tinkerbell, het lui- paard, een bioloog op een aap en captain Iglo) te overtuigen om hun handelswaar tegen een zo laag mogelijke prijs te verkopen. Toen werd het daarna toch weer echt tijd om te gaan lunchen op de boerderij, en de lunch was echt héérlijk (er waren zelfs tosti’s).

Vervolgens gingen we gezellig knutselen op de boerderij. En er werden hele mooie kunstwerken gemaakt, zoals: een echte pijl en boog, prachtige vlinders, leuke rupsen, kleurvolle Hawaii kettingen en levensechte slangen. Ook weren er geweldig mooie vlaggen gemaakt door de teams voor hun eigen team. Na het knutselen was er nog even tijd voor waterspelletjes. En daarna brak het diner aan, zonder kaarslicht maar met heel veel gezelligheid. Daarna was het gelukkig tijd geworden de toko en de toko had veel belangstelling. Alle kinderen stonden netjes in de rij(met een paar uitzonderingen). Met snoep beladen zakken gingen de kinderen weer vrolijk weg.

De avond brak aan en de kinderen van de kleine schuur vertrokken naar het bos om daar het (altijd leuke) dierengeluidenspel te spelen. Voor de kinderen van de grote schuur was het tijd om te gaan stoelvoetballen. Maar voor de grote schuur begon de pret pas net! Het was namelijk tijd voor de beroemde dropping. De kinderen werden in groepjes geblindeerd auto’s in geloodst, waarna ze op verschillende punten werden neergezet. Alle groepjes liepen met leiding behalve (zoals de traditie is) de 14 jarigen. Elk groepje zat barstensvol spannende en leuke verhalen zoals hond-uitlatende vrouwen en undercover BN’ers. Nadat ze eindelijk terug kwamen gingen ze lekker chocomelk drinken en vlug naar bed. Het was een lange en volle dag voor het victoriekamp, maar ook zeker niet minder leuk.


Geplaatst

in

,