De saboteur

Is Jay de mol of niet?!
Is Jay de mol of niet?!

Maandag 21 juli 2014

Dag drie alweer! Wat gaan die dagen toch hard op kamp, helaas… Aan de andere kant: ‘’Time flies when you’re having fun’’. Vandaag was het een regenachtige dag, maar ondanks de regen hebben we met zijn allen wederom een super leuke dag achter de rug. Zo werd er door de dagverantwoording: Karel en Roeland, al meteen een mars verwacht van de kinderen. De kinderen liepen vervolgens keurig marcherend naar de eetzaal.

De dag startte met het altijd gezellige knutselen, er is van alles gemaakt door de kinderen! Van vliegende tapijten tot kamelen en van lantaarns tot tulbanden. Het knutselen is gesponsord door Gastouderbureau Ziezo, door Ziezo konden wij met allerlei leuke materialen werken. Toen het knutselen klaar was, kregen wij van de keukenprinsessen Marian en Isabel weer een lekkere lunch.

En toen: Wie is de Mol? De officiële kampeditie wel te verstaan. Bij deze spellen kon de mol (de saboteur) de andere groepsleden flink dwars zitten. Zo kon de mol stemmen laten verdwijnen en geld achterhouden. Er waren groepen die ondanks de mol toch veel geld verdienden voor de pot. Maar er waren ook groepen waar weinig geld in de pot terecht kwam door het fanatieke werk van de mol. Na het middagspel werd er door de dames van de keuken een heerlijk en verantwoord diner opgediend. Het avondeten werd mogelijk gemaakt door Slagerij Gelderblom uit Gorichem, ook wel bekend als de vader van Lizzy. Toen het laatste bord was afgedroogd door de gedreven corvee -ploeg, werd er verder gegaan met het “Wie is de Mol” spel. De kinderen mochten in tweetallen over de boerderij rennen om daar geld of jokers te pakken. Het geld dat de kinderen vonden ging in de pot en de jokers waren tips voor de kinderen over de identiteit van de mol. Zo stond er bijvoorbeeld: “De mol houdt erg van spelletjes’’. Terwijl het geld en de stemmen werden geteld volgden de kinderen een Zumba® workshop.

Nadat de mollen waren ontmaskerd, was het tijd voor een spetterende disco. Nog even labamba en naar bed.


Geplaatst

in

,

Één reactie

 1. Ellen Vollebregt

  Dank jullie wel voor het bijhouden van zulke leuke verslagen met foto’s.
  Wordt er af en toe een beetje jaloers van, als ik op het werk tussendoor zit te gluren naar al die pret.

  S’ morgens als eerste even snel kijken, nog 4 dagen lang stilte in huis maar als ik dan weer kijk naar
  de verhalen en foto’s weet ik dat er ergens anders nog 4 dagen lang plezier, lol en vrolijkheid is en
  dat maakt de stilte toch heel wat beter te verteren 🙂

  Bedankt en allemaal super veel lol in Otterlo

  Groetjes
  Ellen Vollebregt