Pas op voor de MOL!

Maandag 11 juli 2022

Het weekend is voorbij gevlogen, voor we het wisten is het alweer maandag. Gelukkig is dit geen maandag als alle anderen waarop de kinderen weer naar school moesten, maar eentje waarop ze heerlijk op kamp zijn!

De dag werd gestart met knutselen, dit jaarlijks terugkerende festijn leverde ook dit jaar weer de prachtigste creaties op. Er werden nieuwe insecten ontdekt en de eetzaal kon na afloop versierd worden met de meeste kleurrijke exotische bloemen tussen de lianen. De 14-jarigen bouwden zelfs een heuse safaribus om op zoek te kunnen gaan naar de Big Five. In het bos achter de boerderij werden dierenverblijven en insectenhotels gerealiseerd en de ruimte bij de konijnenhokken werd omgetoverd tot een bijna-professionele fotostudio voor de leukste foto’s met wilde dieren. De kinderen werden tijdens het knutselen nog één-voor-één weggeroepen om instructies te krijgen over Wie Is De Mol, dat ’s middag gespeeld werd.

Hoewel dit spel niet jaarlijks terugkeert, is het wel een van de bekendere spellen. Maar voor alle ouders die hierover nog nooit gehoord hebben, het spel is inderdaad gebaseerd op het welbekende televisieprogramma. Er worden groepjes samengesteld waarna ze bij de leiding moesten kiezen tussen enveloppen waarbij het lot zou bepalen wie de mol zou zijn. Als mol moet je er dus voor zorgen dat jouw groepje zo min mogelijk geld verzamelt én dat niemand jou verdenkt, maarja hoe pak je dat aan? De jongste mollen kregen wat stiekeme hulp van de leiding die met hen mee liep tijdens de spellen. De activiteiten die gesaboteerd moesten worden waren: silent disco, een schilderij namaken, een rebus, beestenbende en parkeerplaats. Allemaal in de stijl van het originele WIDM.

Gedurende de middag werd er flink gespeculeerd, hier en daar wat gemanipuleerd en uiteindelijk mochten de mollen zichzelf net voor het avondeten bekend maken aan de groep. Sommige mollen was het gelukt om onder de radar te blijven en de verbazing was bij sommige kandidaten dan ook groot toen zij zichzelf bekend maakten. Na het eten vond de prijsuitreiking nog plaats en kreeg de winnende kandidaten en mollen – van ieder 2 – hun “Mol-troffee”.  

Het was een drukke bedoening na het avondeten, want ook Frederique Vlam kwam nog even langs met twee bijzondere dieren die je niet dagelijks ziet in Nederland: een aapje en een luipaard. Frederique vertelde wat over beide dieren en vroeg hen wat ze zoal deden de hele dag. De aap slingerde de hele dag een beetje rond en het luipaard riep: “RENNEN!” en weg was hij! Nadat de kinderen waren bekomen van de schrik, was het weer tijd voor toko, dus konden de kinderen hun portemonneetje weer ophalen bij de leiding en mochten ze iets lekkers uitzoeken in onze Safari-snoepwinkel.

Later op de avond bouwden de kinderen van 6 t/m 9 nog een pyjama-feestje en gingen daarna lekker hun bedje in. De oudere kinderen speelden nog levend Stratego tijdens het feestje op de boerderij. Het blauwe team vond uiteindelijk als eerste de vlag. Vervolgens was het nog tijd voor een spookverhaal. Vol goede moed gingen de kinderen het bos in, maar trillend als een rietje kwamen de meesten weer terug. Hoewel het natúúrlijk niet realistisch is dat je een walrus kunt tegenkomen in het Otterlose bos en zijn tanden kunt gebruiken om wolven te verjagen. Gelukkig konden alle kinderen er bij terugkomst op de boerderij er hartelijk om lachen en konden ze tevreden naar bed.

Tot morgen!  


Geplaatst

in

,