Tijd voor waterpret

Maandag 10 juli

Na de regenbui van gister was de temperatuur vanochtend heerlijk. Goed moment om lekker te knutselen. Papegaaien, TNT-staven, schatkisten, lantaarns werden vol enthousiasme in elkaar geknutseld. De 14-jarigen werden aan het werk gezet om de vlag van hun eigen team te ontwerpen. Ware kunstwerken zijn het geworden.

Tijdens het knutselen was er ook tijd voor een mooie themafoto van ieder kind en kon iedereen een kaartje schrijven naar opa’s, oma’s, papa’s en mama’s. Een hele stapel kaarten is op de bus gegaan.

Hebben jullie al een kaartje op de post gedaan? Het adres is:
Kampeerboerderij “de Houtkamp”
t.a.v. groep Victorie
Houtkampweg 7 
6731AV Otterlo

De jongste jongens wilden direct na het knutselen weer het zwembad in, anderen knuffelen graag met de geiten. Gelukkig was daar nog even tijd voor voordat de knakworstjes werden opgediend. Lekker uit het vuistje! Er waren ook nog gehaktballen over van gister. Ook die werden met veel animo opgegeten door kinderen en leiding.

Na de lunch naar het bos voor het zogenaamde ‘strontvliegenspel’. Ditmaal was onze kokkin gevangen in een visnet en zwommen er haaien om haar heen. De kinderen gingen voor hun eigen crew aan de slag om zo snel mogelijk haar te bevrijden. Het rode team ging er met de winst vandoor! Ook leiding Beau ging er ineens vandoor en was spoorloos verdwenen. De kinderen kregen als opdracht om haar te vinden. Omgekeerd verstoppertje noemen we dat.

Een deel van de leiding ging al terug naar de boerderij om een warm, ofwel een vochtig ontvangst klaar te zetten. Tijd voor watergevecht!

Na een heerlijke nasi maaltijd weer tijd voor toko. Met genoeg energie stond iedereen klaar voor een actief renspel op het veld. De piraten tegen de havenmeesters.

Als afsluiting van de dag een spookverhaal en een korte spooktocht voor alle kinderen van 10 jaar en ouder. Onder de tien had alle tijd om tanden te poetsen, boekje te lezen en te gaan slapen.

Morgen weer een nieuwe dag in het verschiet!


Geplaatst

in

,