Level 4: Pacman

Verslag van het Victorie Zomerkamp 2020 – Dag 4 dinsdag 21 juli

De opstart gaat steeds iets langzamer. Maar de skills om ‘coronaproof’  te ontbijten zijn verbeterd waardoor we met veel vertrouwen kunnen starten aan dit level. Na een heerlijk ontbijtje maken we ons klaar voor een flinke tocht door het bos. Het doel was het verslaan van de eindbaas. Dit kon je doen door met je groep zoveel mogelijk vragen goed te beantwoorden. Soms moest je hiervoor iets weten (zoals de naam van een spelletje uit 1984 met gekleurde blokjes) en soms moest je dansjes uitvoeren of samenwerken.

Na die lange wandeltocht moet ieders energie weer opgehoogd worden door extra boterhammen. De corveeploeg wast buiten de bekers af en binnen worden inmiddels snel en vakkundig de tafels ontsmet. Even tijd voor een rustmoment dit level.

De slaapspullen hadden dringend een opruimbeurt nodig evenals het erf. De waslijn hangt inmiddels vol met zelfgeverfde t-shirts en snel was iedereen klaar en uitgerust voor de volgende uitdaging: levend bingo. Met je groep goed opletten en luisteren en vooral rennen naar de juiste kleuren. Onder leiding van Karel, Jodie, Lieve, Beau, Giovanni en Bram werd er fanatiek gestreden om de winst.

De gamemaster had nog een fantastische nieuwe uitdaging voor Roeland en onze nieuwe teamcaptain van de 14-jarigen: Jodie. Met bekers en ballonnen kun je veel variaties bedenken!

Tijd voor een lekkere hamburger, rauwkost en aardappeltjes. Dat was snel naar binnen. Met wat aanvulling voor de corveeploeg (vrijwilliger en minder vrijwillig) was dat snel weer opgeruimd. Op het veld was er inmiddels een echt pacman veld ontstaan. In de extra schuur ontstond ineens een spookhuis. De kleintjes gingen hun level afronden in het bos met een game- geluiden spel en een echte lasergame. Als afsluiting mochten ze een kijkje nemen in het spookhuis. Daar moesten wat grenzen voor worden verlegd bij sommigen. Het is iedereen gelukt om naar binnen te gaan.

Op het veld staan pacman en 2 geesten paraat voor de 10 -14 jarigen om de strijd aan te gaan. Na een paar potjes worden de pacmans steeds beter en vangen ze veel punten. Dan lange broeken aan en een hele warme trui voor het befaamde moordspel. In een rondje spookhuis bleek een moord gepleegd te zijn: Leny van ’t Leven was niet meer onder ons. In groepjes gingen de kinderen op zoek naar de moordenaar. Heksen moet je nooit vertrouwen.

Een lang level, maar het is uitgespeeld!


Geplaatst

in

,

Één reactie

  1. Lucie de Joode

    Wat ziet het er allemaal weer fantasties gezellig uit!!
    Genieten is dit ,maar vast ook vermoeiend !!! Maar dat hoort erbij!!!
    Fijne week nog met elkaar !