Level 1: Game on

Verslag van het Victorie Zomerkamp 2020 – Dag 1 zaterdag 18 juli

Het was een beetje anders dan anders dit jaar want vanwege de Coronamaatregelen hebben we heel wat aanpassingen moeten doen. Zo hebben we dit jaar geen koffers in hoeven leveren want iedereen moest zelf gebracht worden naar de boerderij. De inleveravond was dit jaar op donderdag i.p.v. op vrijdag en er hoefden geen portemonneetjes ingeleverd te worden.

De zaterdag begon al heel vroeg voor de leiding want zij moesten al om 10.00 u op de boerderij zijn. Inge was zelfs vrijdag al blijven slapen met haar jongens. Eenmaal op de boerderij was er een hoop te doen, want er moesten veldbedden worden opgezet in de grote tenten (hier slapen de oudste jongens in de groene tent en de grootste meiden in de witte tent), de buitendisco moest gerealiseerd worden, er moesten partytenten worden opgezet. De keuken heeft haar hele eigen kampbubbel.  Ook moest er een drive-through worden klaargezet zodat de ouders aan de ene kant het erf op konden rijden en aan de andere kant er weer af. Daar werd de gezondheidscheck gedaan, werd de temperatuur op het voorhoofd gemeten en na het afscheid nemen van elkaar konden de ouders weer naar huis. De ouders mochten dit jaar helaas niet op het erf komen maar sommige kinderen vonden het wel best… voor dat geknuffel van de ouders ben je soms gewoon al te groot ?. Voor de ouders was er nog een koffie-to-go tafel opgezet zodat ze nog een klein beetje van het kampgevoel konden proeven.

Omdat de kinderen wat langer moesten wachten dan normaal (alle kinderen werden in een tijdsslot gebracht) had Yvonne een heel leuk doe-boekje gemaakt en werden er alvast wat kennismakingsspelletjes gedaan. Na de lunch waarbij iedereen zijn zelf meegebrachte lunchpakketje kon opeten was het tijd om de speurtocht te lopen. Iedereen vertrok in groepjes met een aantal leiding en tijdens de tocht moesten er vragen over games worden beantwoord. Want het thema dit jaar is:

Level Victory!

Het was al lekker warm op de grote zandvlakte dus voor onderweg was er voor iedereen een flesje water en een lekker snoepje. Gelukkig hadden onze KeukenMario en KeukenLuigi lekker koude siroop klaarstaan bij terugkomst op de boerderij.

Omdat we elkaar toch een beetje moeten leren kennen (lees: de leiding moet alle namen uit het hoofd leren) hebben we op het grote veld kennismakingsspelletjes gedaan. De corveeploeg kon na het eten aan de slag om alle spullen klaar te zetten voor het eten. KeukenMario en KeukenLuigi hadden heerlijke macaroni verzorgd en als toetje gele vla met slagroom.

Het avondspel was een kruising tussen vlaggenroof, oase-spel en spons/water/vuur in een jasje van Mario. Daarna was het wel een beetje tijd om te gaan slapen. De kleine kinderen onder 10 gaan al wat eerder naar bed. Om  00.00 u vannacht hadden we een jarige, Kim D, en ze zal haar verjaardag niet snel vergeten want ze werd ondanks het late tijdstip nog even genadeloos gedoopt. Daarna snel de rust weer terug in de tent (dit keer letterlijk) en lekker slapen.


Geplaatst

in

,