Knutselmaandag (verslag 16 juli)

Knutselen

Maandag is meestal knutseldag. Dit jaar natuurlijk in het thema oertijd. De kinderen gingen druk in de weer met pijl en boog maken, hutten bouwen, speksteen slijpen, kleien, rotstekeningen, haarbanden verven, koekjes bakken, pannenkoeken en oerdansen. De voorbereiding voor het spel in de middag waren ook gestart. 1 voor 1 kregen de kinderen te horen of ze dit jaar WEL of NIET de MOL zouden zijn. Het ene kind vindt het super leuk om de Mol te zijn. Dit betekent dat hij of zij stiekem moet zorgen dat spellen net niet lukken en dan zonder ontdekt te worden door zijn teamgenoten. Het andere kind is liever kandidaat en gaat proberen om de MOL te ontmaskeren. Eerst na het knutselen een welverdiende lunch op het vuistje, brood met knakworst.

Het was erg warm vandaag dus de spellen van ‘wie is de MOL’ waren in de schaduw. De jongere kinderen gingen snel op zoek naar alle jokers terwijl de ouderen elkaar al druk gingen verdenken. Voor het avondeten mochten ze nog een eindstem uitbrengen en daarna werd er druk stemmen geteld.

Nog even geduld voor de kinderen voordat de winnaars bekend werden gemaakt. Er kwam namelijk belangrijk bezoek. Dokter Drew bracht een bijzonder cadeau mee: In de oud papierbak zat onze geoloog die op zoek was naar iets. Het waren archeologisch verantwoorde vondsten en…..een echt dino-ei! De vraag was natuurlijk wie er voor het ei ging zorgen. Komende nacht mochten de kleine jongens er op passen. Gelukkig was er nog een plekje vrij op hun slaapzaal. De geoloog werd verdween weer in de oud papiercontainer en kreeg gratis een rondje over de boerderij. Een beetje duizelig kwam ze weer gezond eruit. Eindelijk was het toen tijd voor de onthulling van de 9 mollen. Allemaal

Wie is de mol?!

hadden ze het goed gedaan maar Angelina, Hannah en Julin waren uiteindelijk trotse mollen die gewonnen hadden. Dit betekent dat zij het minste geld hebben verdiend met hun groep en dat zij het minst verdacht werden. Er waren ook 3 kandidaten die winnaar waren. Zij hadden de juiste MOL aangewezen en zelf de meeste stemmen gekregen. Dit waren Hugo, Benthe en Kees.

Na een hele dag op de boerderij was het fijn om ’s avonds nog even het bos in te gaan. Vuur-water-spons is altijd goed! De ouderen mochten nog iets langer blijven en moesten in het donker op zoek naar kleine, donkere verstopte voorwerpen. Dat was een uitdaging die de kinderen enthousiast aan gingen. Ze moesten wel oppassen voor oermensen en dino’s in het bos.

Terug op de boerderij werd een groot deel van de leiding door de 14-jarigen ontboden. Afgelopen dagen was een groot deel van de leiding zijn key cords met fluiten kwijtgeraakt. Deze konden ze nu terugverdienen door breaklicht tocht te doen achter de boerderij in het dichte bos. De 14-jarigen hadden veel vragen verzonnen over hun afgelopen 8 jaar kampdeelname. En ze lieten ons natuurlijk behoorlijk schrikken.

Een leuke afsluiting van deze, wederom zomerse kampdag.


Geplaatst

in

,