Hitteplan in werking

Even een korte update vanuit Otterlo. Net als in Dordrecht is het ook hier uiteraard heel erg warm. Om deze reden zijn wij gisteren al overgeschakeld op een hitteplan. Eerder hebben wij hierover nog niet gecommuniceerd via deze site of via social media. Wij hebben echter ook het vervelende nieuws meegekregen over de problemen door de hitte bij een ander kamp in Leusden. Vandaar dat wij nu ook duidelijk aan alle ouders en verzorgers willen aangeven welke maatregelen wij hebben getroffen om oververhitting bij kinderen en leiding op ons kamp te voorkomen.

Verkoeling op de boerderij
Verkoeling op de boerderij

Allereerst hebben wij er gisteren voor gekozen om lekker een dagje te gaan zwemmen in een natuurbad op een camping in Otterlo. Hierbij hebben wij op de momenten dat wij uit het water waren de hele dag zo veel mogelijk de schaduw opgezocht onder de bomen bij het natuurbad. Vandaag hebben wij in de ochtend wel een spel gespeeld, maar alleen in de schaduwplekken op en rond de boerderij. Vanwege de hitte hebben we in de middagen geen echt programma meer. Kinderen kunnen lekker in badjes in de schaduw afkoelen of in de koele schuur oefenen voor de bonte avond. Verder zijn er plekken in de schaduw ingericht om lekker te lezen of kletsen. Pas (later) in de avond zullen wij weer spelen doen in het net iets koelere bos. De intensiteit van spelen zal aan de warmte worden aangepast.

Ontspanningsplekken in de schaduw

Veel warmte vraagt om veel drinken. Drinken (water) staat heel de dag voor de kinderen klaar, ze kunnen onbeperkt pakken. Ook fluiten wij regelmatig om er voor te zorgen dat iedereen genoeg drinkt. Kinderen worden zo veel als mogelijk uit de zon gehouden, al wordt iedereen uiteraard voor de zekerheid wel goed ingesmeerd.

Ondanks dat iedereen het uiteraard wel erg warm heeft, zijn er gelukkig nog geen kinderen of leiding ziek door de warmte. Onze EHBO’ers houden extra toezicht op de gezondheid van de kinderen. Vooralsnog komen we in ieder geval dus de warme dagen goed door. Mocht de situatie veranderen, dan zullen we nadere berichten op deze site plaatsen.

Vriendelijke groeten van de leiding


Geplaatst

in