Even bijkletsen met… Roeland

Een flink nat pak

We zijn inmiddels al weer een paar dagen terug van het Victorie Zomerkamp 2019, wat was het ook dit jaar weer erg leuk. Tijd om even bij te kletsen, dit keer met onze zeer ervaren leiding Roeland.

Roeland, leuk dat je er ook dit jaar weer bij was. Kun je het kamp 2019 in vijf termen omschrijven?

Silent disco, Harry Potter, Sahara, goed eten en watergevecht

Het werd tijdens het kamp iedere dag weer nog warmer en warmer. Hoe heb je de hitte ervaren en wat vond je van de maatregelen die waren genomen om de warmte zo dragelijk mogelijk te houden?

Ik vond de hitte net zo extreem als een week lang kamp met alleen maar regen. De hitte is gevaarlijker, maar je kunt een relax-modus aanhouden. Met regen is het niet zo gevaarlijk, maar ben je een week lang aan het zeulen met natte kleding. Ik vind dat we dit jaar de juiste maatregelen hebben genomen. We zijn niet op de heetste dagen gaan zwemmen bij De Zanding, maar hebben die dagen juist de schaduw opgezocht en in de hitte juist niets hebben gedaan.

Wat vind je het lekkerste van de toko?

De zoute rijen zijn mijn favoriet, de schuimblokken komen op de tweede plaats.

Jij staat bekend als een echte Pinkeltje-fan. Heb jij al een keer een verhaal van Pinkeltje uitgelezen?

Na vijf jaar had ik eindelijk het verhaal Pinkeltje en de Raket uit. Dat boek ligt nu als trofee bij mij thuis. Dit jaar zijn we begonnen in Pinkeltje op zoek naar de maandiamant. Ik denk niet dat ik dat boek op kamp kan uitlezen.

Nog een laatste vraag. Wat is je het meest bijgebleven van 19 keer als leiding op kamp?

Ik vind het nog steeds bijzonder dat ook nu nog alle kinderen een week zonder telefoon, tv en internet kunnen en zij zich dan toch heel prima kunnen vermaken.

Roeland, bedankt voor dit gesprek. We hopen je ook volgend jaar weer te kunnen begroeten tijdens het Victorie Zomerkamp 2020 in Otterlo.


Geplaatst

in