Even bijkletsen met… Nathan

In volle vaart gaan we richting het Victorie Zomerkamp 2019, we hebben er nu al weer goede zin in. Het lijkt ons (de leiding) leuk om jullie tijdens de voorbereiding op het kamp regelmatig op de hoogte te houden van wat er zoal speelt. Dat doen we bijvoorbeeld door af en toe even bij te kletsen met personen die iets met het kamp 2019 te maken hebben. Als eerste kletsen we bij met Nathan, die vroeger als kind vele jaren mee ging op kamp. Wat is dan de link met het komende kamp? Nathan gaat dit jaar mee als leiding! Extra leuk dus om even met hem bij te kletsen.

(tekst gaat onder de foto verder)

Nathan in 2013 nog mee als kind, maar dit jaar als leiding

Hoi Nathan. Leuk je om je na aardig wat jaartjes weer een keer te zien. De ervaren leiding kent je al heel wat jaren, maar zou je jezelf even kort kunnen voorstellen aan de kinderen en hun ouders?

Uiteraard kan ik dat. Mijn naam is Nathan en ik ben 19 jaar. Ik woon al heel lang op de Krommedijk in Dordrecht.

Je gaat dit jaar voor het eerste mee op kamp als leiding, ben je als kind ook al mee geweest?

Jazeker, bijna alle jaren dat ik als kind mee zou kunnen, ben ik mee geweest. Alleen toen ik 6 jaar was ging ik nog niet mee, maar van mijn 7e tot mijn 14e jaar ben ik altijd trouw op kamp gegaan.

Wat is eigenlijk je leukste herinnering aan de Victorie Zomerkampen die je in je jeugd hebt meegemaakt?

Ik vond de bossen ingaan het leukste wat er was en dan ook de bosspelen die we er speelden. En wat me ook nog heel erg is bijgebleven, is een spooktocht die ik heb meegemaakt. De meeste kinderen vonden het doodeng, maar ik vond dat echt heel gaaf.

Wij vinden het erg leuk dat je dit jaar mee gaat op kamp. Je had je ook heel enthousiast bij ons aangemeld om leiding te worden. Kun je ook aangeven waarom jij zo graag mee gaat?

Toen ik 14 was en nog mee ging op kamp, wilde ik het eigenlijk al heel graag. En die wens is eigenlijk nooit meer overgegaan. Ik wil gewoon heel graag weer een leuke tijd beleven in Otterlo.

Je hebt de eerste vergadering in de voorbereiding op het kamp al meegemaakt en weet dus wel wat er op het programma staat. Waar verheug jij je het meest op nu je als leiding meegaat?

Ik geloof dat ik weinig ben veranderd, want ik verheug me ook nu ik leiding ben weer heel erg op de bosspelen. Niet dat ik de rest niet leuk vind, maar dat is en blijft toch echt mijn favoriet.

Nog even een laatste vraag voor nu. Wat is eigenlijk het gekste dat je hebt meegemaakt op kamp?

Dat mijn tweelingzus Nathaly langs kwam op kamp, haha.

Daar hebben wij als leiding van toen ook nog de nodige leuke herinneringen aan, ja. Al vonden wij het wel vreemd dat jij en je tweelingzus nooit tegelijk in dezelfde ruimte waren, haha. Dankjewel voor het beantwoorden van onze vragen. Er komen er vast meer en de kinderen willen ook heus wel wat meer van je weten. Maar die vragen bewaren we dan maar voor tijdens het kamp.


Geplaatst

in