Donderdag 25 juli 2019

39 graden

We hebben ons goed voorbereid op deze hete dag. In de ochtend nog wel een spel. Erg leuk overigens: levend monopoly. De groepjes moesten straten kopen en huur betalen. Ondanks de hitte werd er goed gespeeld. Tussen alles door werd er vooral veel gedronken. Het water werd goed gekoeld en de kinderen goed ingesmeerd.

Na de lunch deelde de leiding alle droge spullen die gedurende de afgelopen week was verzameld uit. Het is altijd fijn als er dan namen in de spullen staan, want de kinderen hebben soms geen idee wat van hen is. Programma van de rest van de dag stond in het teken van rustig aan doen. Er was ruimte om te oefenen voor de bonte avond, knutselen, chillen op de slaapzaal, boekjes lezen, kapla en verfrissing zoeken in de zwembadjes.

In de schaduw van het bos

En vooral: drinken, drinken, drinken. Behalve water kregen ze ook boullion en nectarines.

De keuken had het druk vandaag: in de middag pannenkoeken en ’s avonds nasi. We worden echt verwend hier.

De corvee had het ook warm vandaag maar gelukkig waren er veel kinderen die extra punten wilden verdienen voor hun afdeling: vandaag gaat de eer weer naar Noctua. Ze hebben de plek op nummer 1 inmiddels wel overgenomen van Cervus.

In de avond was er voor de kleintjes nog een dierengeluidenspel.

De groten gingen achter de boerderij het bos in. Daar stond Daruum de witte Tovenaar. Zij was gevangen genomen en stond vast in een magische cirkel. De kinderen moesten in groepjes opdrachten doen om de tovenaar te bevrijden. Pas op voor Dolende Dina, Tina de boerenknecht en Lavus het hulpje. En niet te vergeten Shakira Fakira.

Na een lange zoektocht werd de tovenaar bevrijd.

Morgen weer een rustige siësta en de bonte avond.


Geplaatst

in

,