Op zoek naar het ontbijt

Donderdag 25 juli 2013

Paniek in de ochtend: de corveeploeg stond klaar maar waar waren onze keukenprinsessen????? En ook belangrijk: waar was het eten? Big coconut mama, Vicky en de bioloog gingen voorop in de zoektocht naar ons ontbijt. Op de welbekende open plek hingen in de bomen ruim 60 knapzakjes met inhoud.

Na dit heerlijke, zoete ontbijt begon gelijk het grote-junglespel. Leeuwen wonnen van katten, tijgers van honden en de muis won van de olifant. Jagers liepen rond met pijl en boog en bij de oase was drinken te vinden. Na deze bijzondere start kon iedereen op de boerderij tot rust komen, douchen en spelen.

“Ahoy maatjes” klonk het ‘s middags tijdens het eten. Kapitein Iglo had voor iedereen vissticks meegenomen. Dat ging er wel in! In het zonnetje vertrokken de kinderen in groepjes op zoek naar pijlen en opdrachten. De 14-jarigen hadden daarbij wel hun zelfgemaakte decodeerschijf nodig! De groep van Sven heeft het helaas zonder moeten doen.

Voor het avondeten waren alle groepen binnen en startte de enthousiaste corveeploeg met hun taak. Tijdens het avondeten arriveerde Roeland, een zeer ervaren lid van het leiding team, die ons deze laatste dagen in Otterlo komt ondersteunen.Ja, jullie lezen het goed, morgen is alweer de laatste kampdag. De week is weer snel voorbij gegaan. De kinderen beginnen ook aardig moe te worden.

Iedereen werd wel weer wakker tijdens het kijken naar de film ‘de geheime schat’. Die arme kapitein Iglo was ‘dood vermoord’. In een spannend spel moesten de grote kinderen op zoek naar de dader, het moordwapen en de juiste locatie. Na het oplossen van de moord was deze dag echt voorbij en lag iedereen snel in bed. (dacht de leiding…….want ineens zaten er een paar meiden weer in de slaapzaal: Uiteindelijk was de boerderij weer stil….


Geplaatst

in

,