Oase avontuur

De Zanding gezien vanuit het hoge klimweb
De Zanding gezien vanuit het hoge klimweb

Donderdag 24 juli 2014

Dankzij onze sponsor ‘schoonmaakbedrijf Groeneveld’ konden we vandaag een dagje naar ‘De Zanding’. Dit is een natuurplas op loopafstand van de boerderij. Hier konden de kinderen heerlijk zwemmen, spelen en luieren. Het was heerlijk weer. De zonkracht was wel sterk vandaag. Ondanks goede voorzorg van insmeren, zijn er helaas toch wat verbrande ruggen te zien. Ook bij de leiding. De after sun is druk gesmeerd voor het slapen gaan.

Bij terugkomst op de boerderij kon de corveeploeg direct aan de slag want de patat werd gehaald. De keukenploeg stond de hamburgers klaar te maken.

In de stallen was de boer ondertussen bezig om de koeien te melken. Toevallig liepen we net met een aantal kinderen de stallen in. Boffen dus! We konden precies zien hoe de boer dat doet en welke koe het meeste melk gaf!

Na het avondeten weer toko zodat de kinderen lekkers konden kopen ter voorbereiding op de dropping van vanavond. De kleineren trokken nog even een laatste keer hun lange broek en dichte schoenen aan voor een klein spelletje in het bos achter de boerderij. Om de juiste code te vinden, moesten ze zowel conditie hebben als hun koppie gebruiken. We noemen dit ‘levend mastermind’.

Toen het donker begon te worden, werd de eerste groep gedropt. De laatste groep, de 14-jarigen, mochten ‘alleen’ de weg terug vinden. Met een wakend oog van de leiding lukte het ook hen om de boerderij weer te vinden. Ze waren blij dat ze naar hun bedje mochten! Gelukkig staat er op vrijdagochtend altijd een late brunch op het programma zodat we een beetje kunnen uitslapen.


Geplaatst

in

,