Afrika

Verslag donderdag 22 juli

Deze jaar is het thema natuurlijk “reis rond de wereld”. Iedere dag gaan we van continent naar continent. Vandaag zijn we naar Afrika gegaan. Jodie heeft het thema ingeleid, in haar safari-outfit als Frederique (Freek in het beeld).

Na het ontbijt zijn we allemaal onze schoenen aan gaan trekken en zijn we het bos in gegaan. Daar hebben wij een spel gespeeld dat helemaal in het thema past maar ook in de huidige omstandigheden. Het spel heet “Pandamic”. Hier was het de bedoeling dat ze opzoek gingen naar 10 ingrediënten uit 10 verschillende landen. Wanneer ze alle ingrediënten hebben verzameld kunnen ze dit omtoveren tot een Vaccin. Daarmee kunnen ze naar die 10 landen toe om zo alle landen te redden met een vaccin. Het is ze gelukt 7 landen te redden!

In de middag na de lunch zijn we een nieuw spel gaan spelen “levend monopoly”. Bedacht door; Lieve, Nathan, Giovanni en Beau. Er was een levensgroot bordspel gemaakt waar de 14-jarige als pion meespeelde. Ieder met een eigen team die opzoek moest naar spelmateriaal en opdrachten konden uitvoeren voor geld.

Na het avondeten zijn we met de kinderen 6 tot 9 het kleine bos achter de boerderij ingegaan voor 2 potjes “dierengeluidenspel”. Hier was het de bedoeling dat de kleine kinderen goed moesten luisteren naar dierengeluiden die door de 13- en 14-jarige werden gemaakt in het bos.

Daarna zijn de kinderen van 10+ naar het bos gegaan voor het spel “Jumaji”. Ja, dan bedoelen we ook echt Jumanji jamji, als in van de film. Dit inclusief rookmachine’s en lampinstallaties in het bos. Wat ’s avonds super tof was!

Vandaag weer een geslaagde dag! Morgen de laatste volle dag.. Slaaplekker en tot morgen!


Geplaatst

in

,